| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kali Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 29, 2009 19:41 Заглавие: Сонда за температура |
|
|
Здравей те на всички ! Интересувам се какво представлява сондата за многоточково измерване на температура -примерно в силози?
Термосапротивления ли са ,който са на някакво разтояние който са капсоловани в това "важе" на който краищата им са изведени или нещо друго. за такова нещо говоря: http://www.itg.bg/Термосонди |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 29, 2009 21:05 Заглавие: |
|
|
Не са термосъпротивления (всъщност може да има и такива варианти, допускам ...) , а интегрални схеми за измерване на температура . Има разни на Maxim/Dallas с по 3 пина - захранване , маса , комуникация . Имат си адрес и т.н. на 3 "жици" можеш да включиш доста паралелно ... |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 29, 2009 21:08 Заглавие: |
|
|
| offtopic: За пръв път виждам URL на кирилица, който да работи, браво! |
|
|
 |
kali Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 29, 2009 21:17 Заглавие: |
|
|
| Да прочетох за тях и разбрах за интегралните схеми DS75 които са разположени в така нареченото въже.На работата имам такива сонди ,като една от сондите е извън контрол.Четох че има някакви мрежови карти и се чудя да ли причината е втях зада неми показва нищо на дисплея-непоказва колко градуса е. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 29, 2009 21:33 Заглавие: |
|
|
| Не можете ли да се свържете с производителя ? Трябва да има разна електроника (концентратор) който да обединява данните от няколко въжета ( т.е. да работи директно с няколко въжета) и след това да праща към компютъра (пулта) в контролната зала ... или както е направено при вас . |
|
|
 |
kali Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 29, 2009 21:38 Заглавие: |
|
|
| Ами обаждах ме се да дойдат да си оправат проблема,но така си останахме с чакането им.Фирмата е точно адреса които по горе показах.Не съм се качвал на силозите,но след ден мисля да се кача и да видя дали има такива мрежови електроника както описват в сайта им и най много да замеря захранване на платката и незнам кво друго може да се направи. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 12:34 Заглавие: |
|
|
Здравей kali
Най честите причини да не работи някоя сонда е проблема с мишоците.
Провери всички кабели, най вероятно са прегризали някой. |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 14:22 Заглавие: |
|
|
Хм DS75 - Сигурен ли си, че е такъв ... Защото според мен може да са DS18S20 и да си комуникират по 1-Wire. (Поне според мен)
offtopic//
ststefanov (Отдавна има Като комуникацията е по UTF-8 работи. ) |
|
|
 |
kali Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 22:41 Заглавие: |
|
|
| Може и мишоците да са направили някоя беля,ще трябва да се кача и да огледам тия платки дето са окомплектовани с всеки датчик както пишат в сайтаим и ако мога да замеря захранване да ли стига до датчиците,дано има прекъснати кабели лесно щще ги оправим.Затова се интересувам предварително на къв принцип работят за да не се чудя кво е това и дали са с DS18S20 но това не ме интересува много защото те са закапсолавани в въчжето и според мен трябва да излизат по един кабел за данни от всеки датчик в сондата и захранване,в смисал при нас се мерят 8 темпер. такаче 12 кабела ли излизат от датчика км платката или по друг начин става. |
|
|
 |
kali Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 31, 2009 18:46 Заглавие: |
|
|
| Качих се днес на силозите и видях че кабела тръгва от първия датчик,след това от него излиза и така до края.Чудя се да ли са свързани последователно или паралелно .Към тблото отива кабел като този за нета.На уреда ми изписва данните за първия датчик,а за другите ми показва 0.0Е. Възможно ли е да е механичен проблема или да са изгоряли последните три датчика което ме съмнява. |
|
|
 |
|