Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Сонда за температура
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kali
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 29, 2009 19:41    Заглавие: Сонда за температура Отговорете с цитат

Здравей те на всички ! Интересувам се какво представлява сондата за многоточково измерване на температура -примерно в силози?
Термосапротивления ли са ,който са на някакво разтояние който са капсоловани в това "важе" на който краищата им са изведени или нещо друго. Sad за такова нещо говоря: http://www.itg.bg/Термосонди
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Сря Юли 29, 2009 21:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Не са термосъпротивления (всъщност може да има и такива варианти, допускам ...) , а интегрални схеми за измерване на температура . Има разни на Maxim/Dallas с по 3 пина - захранване , маса , комуникация . Имат си адрес и т.н. на 3 "жици" можеш да включиш доста паралелно Smile ...
Върнете се в началото
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 29, 2009 21:08    Заглавие: Отговорете с цитат

offtopic: За пръв път виждам URL на кирилица, който да работи, браво!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kali
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 29, 2009 21:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Да прочетох за тях и разбрах за интегралните схеми DS75 които са разположени в така нареченото въже.На работата имам такива сонди ,като една от сондите е извън контрол.Четох че има някакви мрежови карти и се чудя да ли причината е втях зада неми показва нищо на дисплея-непоказва колко градуса е.
Върнете се в началото
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Сря Юли 29, 2009 21:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Не можете ли да се свържете с производителя ? Трябва да има разна електроника (концентратор) който да обединява данните от няколко въжета ( т.е. да работи директно с няколко въжета) и след това да праща към компютъра (пулта) в контролната зала ... или както е направено при вас .
Върнете се в началото
kali
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 29, 2009 21:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами обаждах ме се да дойдат да си оправат проблема,но така си останахме с чакането им.Фирмата е точно адреса които по горе показах.Не съм се качвал на силозите,но след ден мисля да се кача и да видя дали има такива мрежови електроника както описват в сайта им и най много да замеря захранване на платката и незнам кво друго може да се направи.
Върнете се в началото
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Юли 30, 2009 12:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей kali

Най честите причини да не работи някоя сонда е проблема с мишоците.
Провери всички кабели, най вероятно са прегризали някой.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Чет Юли 30, 2009 14:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Хм Smile DS75 - Сигурен ли си, че е такъв ... Защото според мен може да са DS18S20 и да си комуникират по 1-Wire. Smile (Поне според мен)

offtopic//
ststefanov (Отдавна има Smile Като комуникацията е по UTF-8 работи. )
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kali
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 30, 2009 22:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Може и мишоците да са направили някоя беля,ще трябва да се кача и да огледам тия платки дето са окомплектовани с всеки датчик както пишат в сайтаим и ако мога да замеря захранване да ли стига до датчиците,дано има прекъснати кабели лесно щще ги оправим.Затова се интересувам предварително на къв принцип работят за да не се чудя кво е това и дали са с DS18S20 но това не ме интересува много защото те са закапсолавани в въчжето и според мен трябва да излизат по един кабел за данни от всеки датчик в сондата и захранване,в смисал при нас се мерят 8 темпер. такаче 12 кабела ли излизат от датчика км платката или по друг начин става.
Върнете се в началото
kali
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 31, 2009 18:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Качих се днес на силозите и видях че кабела тръгва от първия датчик,след това от него излиза и така до края.Чудя се да ли са свързани последователно или паралелно .Към тблото отива кабел като този за нета.На уреда ми изписва данните за първия датчик,а за другите ми показва 0.0Е. Възможно ли е да е механичен проблема или да са изгоряли последните три датчика което ме съмнява.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети