| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pavlin v Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 27, 2009 11:14 Заглавие: Захранване Fortron ATX-300pnf няма 5вол. за стенбаи Решено |
|
|
Захранването е изгорял диода D8-sr504,и резисторите smd R25-150om,R26-5,1kom за стоиностите на резисторите ги вадих от подобни схеми и не съм сигурен,а те са във веригата на оптрона EL817,и затова го няма 5вол. за стенбаи и не се захранва и чипа на основното захранване. Захранването за стенбаи е изпълнено с FSDM311,a основното с KA3528 при руснаците намерих че отговаряло на КА3511 по стари изпълнения.Благодаря предварително. 
Последната промяна е направена от pavlin v на Сря Авг 05, 2009 21:59; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 27, 2009 12:24 Заглавие: |
|
|
| Довечера може да погледна и да ти кажа точните стойности. Аз имам 2 такива захранвания и при тях ги няма 5V за standby, но при тях е филтриращия кондензатор на 5те волта. Просто явно партидата, която са ни доставили е такава (това се случва след 3 години постоянна работа). |
|
|
 |
zaioristu Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 27, 2009 12:25 Заглавие: |
|
|
| Не разбрах въпроса искаш да го оправиш ли или се оплакваш.Ако искаш да го ремонтираш премери напрежението на чипа 311 на 1и 2 краче трябва да има 14волта захранване а на 5-то краче високо напрежение повече от 200 волта.Премери ценера между 1-во - 2-ро краче да нее изгорял и го смени ако е с 14 волта ценер.За диод използвай някои бърз да е 5 ампера.Надявам се си разбрал какво да правиш.Пиши какво е станало.Стойностите на резисторите са така като си ги написал. |
|
|
 |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 03, 2009 12:50 Заглавие: |
|
|
Едно тъпо, но ефективно предложение - сложи един нормален траф. и един 7805 и това 5В стендбай ще работи во веки  _________________ eng. M.Gelkov |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Авг 03, 2009 13:16 Заглавие: |
|
|
Няма толкова място за 5В 1-2А траф за съжаление...Виж мощния транзистор който клати първичната намотка на трафа дали не е дал на късо?Ако е така и ако е нямало последователно Fuse резистор на първичната намотка много е вероятно да е опукан трафа! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 03, 2009 15:45 Заглавие: |
|
|
Слага се траф за по - високо напрежение.Виждал съм, а и съм правил подобно нещо с траф 18В 500мА.Най - добре е да се оправи електрониката. При мен беше въпросът че бяха изгорели толкова неща че и платката си бееше разказала играта и се наложи побългаряване. Захранванетобеше качствено и все още си работи по този начин. Само дето е неприятно бръмченето на трафа при изклюен компютър  _________________ eng. M.Gelkov |
|
|
 |
Lupo101 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 03, 2009 17:05 Заглавие: |
|
|
Има и аз бях ремонтирал едно захранване с такъв траф, само че трафа го сложих на капака. В този случай самият траф виси надолу.
10в 500mA траф е достатъчно малък
Коригирал съм ти поста Не се отговаря с този бутон |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Авг 03, 2009 17:32 Заглавие: |
|
|
Ами идеята е да е не е от вънка и да е над 1А тъй като някой дъна искат ток!Нека автора да каже до къде е докарал  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 04, 2009 9:00 Заглавие: |
|
|
Иска ми се да го пусна захранването защото все пак по добре направено от разни ментета,но не ми е останало много време да се занимавам с него но тия дни се надявам да го приключа.Благодаря.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Авг 05, 2009 21:58 Заглавие: |
|
|
Смених изгорелите елементи и няколко надути кондезатори и захранването тръгна,дано работи по дълго,че на празен ход го оставих около 30 минути.  |
|
|
 |
|