| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
FeCl3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 08, 2004 13:31 Заглавие: още въпроси относно quad405 |
|
|
| вижте този doc http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=6877. изтеглих го от някъде (не помня точно как сайт беше). в него пише как да усъвършенстваме усилвателят от сп. Млад Конструктор бр.5/2001г. Не съм го пробвал и не знам дали тези усърършенствания ще са полезни. аз реших да си направя усилвателят, но да го захранвам с +-25V. ще направя промените, описани в списанието, но искам да попитам дали резисторът R11(510ом/2W) в ООВ може да се замени със 470ом/2W. имам доста такива и не ми се купува 510ом, при положение че разликата е 40ом(към 8%). също искам да попитам ако някой има PCB оригинал от списанието на PDF да ми го прати, за да си направя сам платката( или ако може някой да я сканира от списанието на 600dpi или повече). e-mail: [email protected]. благодаря!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
skynet Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 08, 2004 18:02 Заглавие: Re: още въпроси относно quad405 |
|
|
| FeCl3 написа: | | също искам да попитам ако някой има PCB оригинал от списанието на PDF да ми го прати, за да си направя сам платката( или ако може някой да я сканира от списанието на 600dpi или повече). e-mail: [email protected]. благодаря!!! |
Аз сащо имам интерес кам един графичен вид на PCB на усилвателя.
В PDF-а на списанието е дадено само разположението на елементите, а самият вид на пистите го няма. Маила мие: [email protected]
Поздрави _________________ Помогни на достатъчно хора да получат това, което те искат
и ще получиш всичко, което ти поискаш. |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 08, 2004 18:27 Заглавие: |
|
|
| Мога да ви дам графичен оргинал на 405 ,но без подобренията за които говорите .Чертал съм го с Protel , но мога да го запиша и като .pdf .Ако ви върши работа кажете ... |
|
|
 |
FeCl3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 08, 2004 18:31 Заглавие: |
|
|
| ако е графичният оригинал на quad-a от МК ми го прати във формат PCB - имам PRoTEL, после ще го направя на PDF и който го иска ще го сложа във файлообменката. e-mail: [email protected] |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 09, 2004 10:35 Заглавие: |
|
|
| Не знам толкова неясно ли се изразявам - не от МК , а на оргиналния ... |
|
|
 |
skynet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 09, 2004 20:45 Заглавие: |
|
|
| toltec написа: | | Мога да ви дам графичен оргинал на 405 ,но без подобренията за които говорите .Чертал съм го с Protel , но мога да го запиша и като .pdf .Ако ви върши работа кажете ... |
Ще те моля да ми го пратиш на мен под формата PDF. Аз не ползвам Protel.
Mail to: [email protected]
Благодаря предварително и Поздрави _________________ Помогни на достатъчно хора да получат това, което те искат
и ще получиш всичко, което ти поискаш. |
|
|
 |
Ivo D Гост
|
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Мар 19, 2005 22:15 Заглавие: |
|
|
| Код: | | за усъвършенстване е токовия генератор, изпълнен с Т3. Махнете С2 и С3, а на мястото на R3 сложете зелен светодиод с катода към базата на Т3, |
Toва е извадка от файла посочен от FeCl3. Как точно да разбирам да се сложи катода към базата на транзистора след като R3 се намира м/у емитера и положителното захранване?
Също така във файла пише, че някои от транзисторите задължително трябва да се сменят с посочените в него. Направих справка в справочник и излезе, че те не всичките са с със същата полярност. Предполагам, че авторът се е объркал при посочването на транзистори издържащи на по-високо напрежение.
Какво ви е мнението за статията?
До колко трябва да се правят промени по усилвятеля на "Млад конструктор" според вас? |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 19, 2005 23:32 Заглавие: |
|
|
| аз махам само токовото ограничение то и без тва ако гори усилвателя изгарят първо транзисторите след тва предпазителите пак и няма сметка да ми намаля качеството и тази заблуда за правата връзка е много здраво посята и искам да отбележа че тази схема е прехвалена и качеството и не е толкова добро колкото се очаква. Правата връзка е само теория и с много зор се реализира и дори да се резлизира то не е винаги оптимално. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Мар 19, 2005 23:39 Заглавие: |
|
|
| А какво можеш да ми кажеш за свързването на диода. |
|