Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Сензор за осветление.. проблем

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
SlowDead
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Съб Авг 08, 2009 14:42    Заглавие: Сензор за осветление.. проблем Отговорете с цитат

Здравейте .. монтирания ни сензор за автоматично включване на осветлението в входа ни се прецака нещо.. демонтирал съм го и съм го отворил.. на платката пише YCA1002.. но с тези данни никаква схема не намирам в нета... съмнява ме че някои е щракнал копчето което определя входното напрежение.. (110-220 волта)
сигурно има нещо изгоряло... сега когато включа напрежение диода светва с зелена светлина и когато прецъкам няколко пъти щепсела започва да свети с яркочервена ... някои ремонтирал ли е подобно китайско извращение .. ?! Smile

Exclamation Arrow Като търсиш схема барем си оправи мейла от профила да е видим Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Авг 08, 2009 17:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Що не снимаш устройството и платката ,да ги видиме ,иначе те са по 20 лева ,най добре съберете по 1 лев и вземете ново ,че ако е с плюнка вместо ИС вътре ......!
Върнете се в началото
rd128
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Нед Авг 09, 2009 20:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Не се занимавай с този сензор, направо си купи нов. В пандата има няколко модела, аз наскоро купих четири от модел МВ-024 струват 14,50лв. Също в светомаркет има голямо разнообразие от модели.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети