| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
uziiiii Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 06, 2009 19:16 Заглавие: плашило за лозе |
|
|
| Здравейте ,казаха ми че имало някакви устроиства който издавали звуци,който плашат птиците.въпроса ми е как става това със запис на звуци на хищни птици ,или със звук с определена честота които да ги плаши |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 06, 2009 22:45 Заглавие: |
|
|
Аз се интересувах за цена но не знам на какъв прицип работят за това питам ,мисълта ми беще дали може да се изработи такова устроиство
Коригирал съм ти поста Не се отговаря с този бутон |
|
|
 |
stoianivanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 07, 2009 11:37 Заглавие: |
|
|
| Слага се тъщата в лозето вместо електронно устройство, кьорава птичка няма да припари. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Авг 09, 2009 10:45 Заглавие: |
|
|
| Намерих саит съз звуци от хищни птици , но сега излезе друг проблем .Трябва ми схема ,която да пуска и да спира звука на определено време (примерно 5 минути).Идеята ми е използвам емпетроика на която са записани звуците ,а за усилвател TDA 2005 |
|
|
 |
cvb Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 09, 2009 12:27 Заглавие: |
|
|
иди в централна жп гара и запиши до външните входове цвъркачите-бели овални кутии са  _________________
. |
|
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 10, 2009 21:28 Заглавие: |
|
|
До колкото съм чувал (за летищата това е проблем, върху който се работи постоянно и активно, но без траен резултат), страшните звуци са като страшното плашило - отначало животинките се плашат известно време, после им става интересно, а накрая безразлично, че даже апетита им се удвоява. В този смисъл предполагам, че едно думкане по стара тенджера през определено време, ама всеки път думкането да идва от различно място, ще свърши по-добра работа, отколкото МР3_ката.
Само размишлявам на глас. |
|
|
 |
creatora Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 10, 2009 23:15 Заглавие: |
|
|
Аз имам в гаража такава машинка, само че против гризачи. Откакто я сложих преди няколко месеца не съм разбрал да е имало мишки. Един любопитен случай - бяхме на почивка и помолихме една съседка да наглежда хамстера на сина ни. По нейните думи хамстерът побеснал, изкъртил вратичката на клетката и забягнал в неизвестна посока. Интересното е, че намерихме клетката в гаража, което според мен означава, че съседката го е държала там. Ако е така е ясно защо иначе кроткото животинче е изкрейзило. _________________ Live every day as if it is your LAST chance to make someone happy!!!
corida at yahoo dot com |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 10, 2009 23:26 Заглавие: |
|
|
Действието на подобни машинки срещу гризачи е слабо,да не кажа съмнително.Ултразвука не прониква особено добре и го спират всякакви предмети-естествени прегради,килими и прочие.Съответно гризачите си се крият,а впоследствие му и свикват.
Виж за единично добиче сложено в клетка може и да е проблем и да е подивяло от зор,докато я слуша тая пищявица.Но принципно за другите гадини-не е проблем.За тия гадини единственото сигурно решение е да ги почерпиш с ония сините бонбонки... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Авг 11, 2009 20:16 Заглавие: |
|
|
Божиле, тези за гризачи са с инфразвук. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
|