Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV VORTEX 54VF21S не тръгва захранването
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Чирпан

МнениеПуснато на: Сря Юли 15, 2009 14:22    Заглавие: TV VORTEX 54VF21S не тръгва захранването Отговорете с цитат

Шаси VESTEL 11AK30S-2 .
Състав
ST92195 , STV2248H , MSP3400G , крайния на ТХО-то е 2SC5388 а на захранването STP6NK60ZFP
Телевизора дойде с пробил диод D805. Сменени оптрон , MC44608, TL431 , MCR22-6, проверено за "късо" след диодите от захранването. Напрежението на B+ e 6V и светодиода постоянно мига. Разкачено от ТХО-то и натоварено с лампа липсват всякакви напрежения. Проверени са елементите около тиристора , TL-a и MC44608.

Работя по схема за шаси 11AK30. Захранването е същото с изключение на транзистора който при мен вместо 2SK2750 e STP6NK60ZFP.
Помагайте Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
VALMIG21
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ГР.ПЛОВДИВ

МнениеПуснато на: Сря Юли 15, 2009 14:29    Заглавие: Отговорете с цитат

То май остана само импулсния.
Върнете се в началото
iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 15, 2009 14:32    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз съм се насочил към него но нямам такъв да сменя за проба
30049690 738
VS39608-02A RW
Това пише на него. Може ли да се намери отнякъде и на каква цена?
Mad
Върнете се в началото
iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 20, 2009 9:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Някой може ли да ми каже точните стойности на R804 и R801 По схемата на 11AK30 са съответно 100К и 1 К. При мерене показват 147К и 4,7К.
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Юли 20, 2009 9:45    Заглавие: Re: TV VORTEX 54VF21S не тръгва захранването Отговорете с цитат

iwkom написа:
Шаси VESTEL 11AK30S-2 .
B+ e 6V и светодиода постоянно мига. Разкачено от ТХО-то и натоварено с лампа липсват всякакви напрежения. Sad

Разкачено е от тхо а крайния на тхо свален ли е Exclamation и мерен ли е .Въобще не остава имплулсния да е дефектирал а има още сто и една причина да не тръгва захранването.Това че има 5 волта за процесора и все пак има някакво напрежение на Б+ не е ли показателно че импулсния работи.Най малкото че той може да се провери по начините описани тук за това шаси.
P.S.Сложи такива както са на схемата 100ком и 1 ком.
iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 20, 2009 10:11    Заглавие: Отговорете с цитат

крайния на ТХО дори е сменен, а за импулсния съм 99 % сигурен че е наред, защото проверката за късо във вторичната част на захранването след диодите беше преди да монтирам сменените елементи. Реших пак да разкача всички напрежения и при разкачен D802 към MCR-а B+ става 61V. Започвам наново да проверявам елементи. Възможно е да съм пропуснал нещо. Confused
PS : Ето докъде я докарах. Смених наново оптрона , оказа се дефектен и той ме е заблуждавал. Захранването се опитва да тръгне, +В в дежурен режим е 34В. ТХО-то постоянно цъка. Като Се опитам да го пусна от локалната клавиатура В+ се вдига до 115В и се задейства защитата. R804 и R801 сменени както са според схемата.
Върнете се в началото
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Пон Юли 20, 2009 17:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Резисторите не е ли по-добре да ги видиш какво пише на тях или цветните им пръстени, вместо да слагаш такива, каквито са дадени на схемата? В момента точно се занимавам с един ТВ с шаси 11AK30, на схемата примерно е дадена стойност на резистора в сорса на полевака в захранването 0.22 ома, а на платката е сложен (съгласно цветните му пръстени) 0.33 ома. Като го измерих първия път и се засилих да го сменям, ама навреме му видях пръстените, че не отговарят на стойността от схемата.
Върнете се в началото
evgevg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Пон Юли 20, 2009 21:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
+В в дежурен режим е 34В

Нормалното е около 11v.Има още нещо по захранването.
Върнете се в началото
Dimow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пет Юли 24, 2009 18:27    Заглавие: Отговорете с цитат

На STAND BY напрежението трябва да слезе в интервала м/у 11 до 15V, за целта трябва да се проверят почти всички елементи във вторичната част участващи в управлението на оптрона и самия него :

iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 24, 2009 21:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря колеги. Няколко дена не бях в сервиза . В понеделник ще го започна отново и ще пиша докъде съм стигнал.Около оптрона всичко е проверено , както писах по-рано, но за всеки случай направих нова проверка. Не съм сменял нищо от последния път а сега в дежурен режим напрежението си е 15В . Като разкача отново В+ и натоваря с лампа - варира от 25 до 75. Явно че проблема ми е във вторичната част на захранването но вече забуксувах. След едно кафе време започвам отново да го копая.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Страница 1 от 9

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети