Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търси се измервателна система (щитов прибор)

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 16, 2009 5:24    Заглавие: Търси се измервателна система (щитов прибор) Отговорете с цитат

Търси се двунамотъчна измервателна система за вертикален монтаж с малък размер и без възвръщане на стрелката. Трябва да има работна и удържаща намотка, като токът който може да поеме да е до десетина милиампера и да е с чувствителност поне 1:10. Ако има някакви пружини, трябва да е със средна точка на скалата. Размерът на самия прибор да е разумен (50 на 50 милиметра или там някъде), че аз, по спомени, топуз една педя май знам къде има. Единият край на намотките може да е свързан вътре в самата система.

Ако на някой му се е замотал такъв уникат от някоя милитари апаратура или нещо друго, мога да дам някоя кинта или нещо бартерче. Ако на някой му е интересно за какво ми е, нека пита.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Antonii
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Нед Авг 16, 2009 15:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Епа питам Smile
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 16, 2009 23:31    Заглавие: Отговорете с цитат

А система имаш ли? Щото аз предложих да разкажа за да сте спокойни, че няма да направя супер дупер устройство. За земна контрола ми трябва. Диференциално захранване без връзка към земя. Нагревателен елемент. Елементът е върху проводима основа. При пробив ще му се измени характеристиката и мислех да се следи по системата доколко е фатално. Ама на второ четене прецених, че при всички случаи е фатално и анджакламата трябва да се спира. Та, системата е вече в пожелателния обем на проекта. Трябва си автоматика да следи наличие на ток съответстващ на зададеното напрежение и за липса на земно съединение. Ако един от двата параметъра избяга, махината требе да се кротва и да бибитка едно тъжно такова. Щото значи правене на нов нагревател, а той се прави на ръка с лупа и отнема много време.
Antonii
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Пон Авг 17, 2009 8:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам някакви измервателни системи с тия габарити каквито ти трябват на теб, но трябва да погледна дали отговарят на условията които си поставил.
Това може да стане като се прибера в края на седмицата.
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 17, 2009 8:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Задачата е съвсем текуща. Има да се решат още 1001 други нюанса. Изобщо, като гледам чертежите на малък едномоторен самолет, ебати и с играчката съм се захванал. Самолетът до момента щеше да е готов с далеч по-малко сънуване и ставане по нощите за поредната корекция.

За да се улесни търсенето... Приборът трябва да е електродинамичен. Обозначението на скалата му е подобно на кондензатор, но двата полюса са залепени един за друг. Или иначе казано, квадрат, през него хоризонтална черта, която го разполовява, къси чертички горе и долу.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети