|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 24, 2009 9:44 Заглавие: NOKIA 7198/100Hz-обратен ход |
|
|
| Колеги имам една NOKIA-7198 FX71L1 100HZ,която работи след ремонта час,час и половина и от горе се появяват линий на обратния ход,графиката започва да трепти и гасне.Сменил съм интеграла TDA8350Q,електролитите около нея,добавих и допълнително радиатор за охлаждане-ефекта е същия.На няколко такива съм виждал монтирани допълнително отдолу 1-2 керамични кондензатори против самовэзбуждане,но за жалост,не съм си записал между кои изводи и какви са стойностите.Ако някой има подобни записки,моля за информация или пък е имал подобен проблем да сподели.Благодаря за вниманието. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 24, 2009 20:58 Заглавие: NOKIA 7198/100Hz-обратен ход |
|
|
| След няколкочасово оглеждане с лупа и препойване около и извън вертикалната развивка,май ефекта изчезна.Пуснал съм го да поработи известно време и бия капака.Това е за сега. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|