Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Училищен проект ел. Кола

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
malkiq_bager
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 28, 2009 18:09    Заглавие: Училищен проект ел. Кола Отговорете с цитат

От училище ни дадоха нещо като домашно Smile
Трябва да направя електрическа количка ,но с ограничен бюджет идеята е да набавим сами частите без да ги купуваме на готово от магазин и да вложим малко творчество ако ме разбирате !
Дължина 20-25 см ,широчина 10-15см
попаднах на този форум и искам да помоля за малко консултация имам някакви елементарни познания ,но не са достатъчни Smile
Трябва ми помощ за ел.мотора , захранването и свързването на мотора с предния носач дали да е с ремак или със зъбни колела

благодаря на всеки който даде своето мнение
за директна връска с мен ЛС или скайп:naziteror

ПС:задачата неми е дадена сега зада не питат всички какво е това лятно училище просто чак сега реших да се занимавам с това защото имам свободно време!!

Последната промяна е направена от malkiq_bager на Пет Авг 28, 2009 22:56; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 28, 2009 22:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво е това лятно училище? Абе, постът ти ми се вижда много странен... Както и да е... Най-добре ще е да използваш части от някоя развалена играчка- моторче, зъбни колела- всичко. И няма да е направо от магазина.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
malkiq_bager
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 28, 2009 23:05    Заглавие: Re: Училищен проект ел. Кола Отговорете с цитат

и аз така мисля но шасито ще е много по тежко от това на нормалните детски колички и се чудя дали няма да се влачи много ?
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Авг 28, 2009 23:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Задача в радиотехникума :
За домашно да се изработи персонален компютър.... иначе жицата се оголвала на пет милиметра и се усуквала и калайдисвала.
Добре бе ако я усуча на 5.25 ще ми тръгне ли компютъра дето го правя или не ?!?!?!?
Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bLaf
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 29, 2009 19:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре е, че се занимаваш с такива неща.

Най-лесно за направа и най-добро като резултат може би е да използваш два електромотора - един за предно дясно колело, друг за предно ляво. Почти задължително е да използаш зъбни колела като предавки, защото с ремъците можеш да получиш приплъзване. Можеш да свържеш електромоторите така, че да имаш нещо като отдалечен контрол(подобно на дистанционно, но с жички) - реално ти трябват две ключета, с които да включваш и изключваш ту десния, ту левия електромотор. Ако си пуснал левия електромотор, количката ще завива надясно, ако си пуснал десния - на ляво, а ако си пуснал и двата - ще върви напред.

За електромоторите не знам как може да си ги набавиш сам без магазин.. освен, както казват преди мен - от играчка.
Върнете се в началото
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Авг 29, 2009 21:37    Заглавие: Отговорете с цитат

bLaf написа:
Ако си пуснал левия електромотор, количката ще завива надясно, ако си пуснал десния - на ляво, а ако си пуснал и двата - ще върви напред.

Не е вярно! количката ще се движи само в посоката на която са насочени колелата независимо от това кой мотор я задвижва!
Върнете се в началото
nihilista
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Авг 29, 2009 22:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай с ролки и ремък(ластик) + двигателчета от някой стар касетофон. Ако си от Пловдив мога да ти дам някои чаркове за целта. Събират прах и навярно ще ги изхвъля в най скоро време

http://img521.imageshack.us/img521/8640/img3937fa9.jpg
http://www.kadtronix.com/images/rfrm01.JPG
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Авг 30, 2009 12:54    Заглавие: Отговорете с цитат

ами то е добре да има кормилна рейка която да се управлява със стъпков двигател така ще е прецизно завиването но пък ще е сложно но няма как
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети