| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
malkiq_bager Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 28, 2009 18:09 Заглавие: Училищен проект ел. Кола |
|
|
От училище ни дадоха нещо като домашно
Трябва да направя електрическа количка ,но с ограничен бюджет идеята е да набавим сами частите без да ги купуваме на готово от магазин и да вложим малко творчество ако ме разбирате !
Дължина 20-25 см ,широчина 10-15см
попаднах на този форум и искам да помоля за малко консултация имам някакви елементарни познания ,но не са достатъчни
Трябва ми помощ за ел.мотора , захранването и свързването на мотора с предния носач дали да е с ремак или със зъбни колела
благодаря на всеки който даде своето мнение
за директна връска с мен ЛС или скайп:naziteror
ПС:задачата неми е дадена сега зада не питат всички какво е това лятно училище просто чак сега реших да се занимавам с това защото имам свободно време!!
Последната промяна е направена от malkiq_bager на Пет Авг 28, 2009 22:56; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 28, 2009 22:54 Заглавие: |
|
|
| Какво е това лятно училище? Абе, постът ти ми се вижда много странен... Както и да е... Най-добре ще е да използваш части от някоя развалена играчка- моторче, зъбни колела- всичко. И няма да е направо от магазина. |
|
|
 |
malkiq_bager Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 28, 2009 23:05 Заглавие: Re: Училищен проект ел. Кола |
|
|
| и аз така мисля но шасито ще е много по тежко от това на нормалните детски колички и се чудя дали няма да се влачи много ? |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Авг 28, 2009 23:09 Заглавие: |
|
|
Задача в радиотехникума :
За домашно да се изработи персонален компютър.... иначе жицата се оголвала на пет милиметра и се усуквала и калайдисвала.
Добре бе ако я усуча на 5.25 ще ми тръгне ли компютъра дето го правя или не ?!?!?!?
 |
|
|
 |
bLaf Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 29, 2009 19:51 Заглавие: |
|
|
Добре е, че се занимаваш с такива неща.
Най-лесно за направа и най-добро като резултат може би е да използваш два електромотора - един за предно дясно колело, друг за предно ляво. Почти задължително е да използаш зъбни колела като предавки, защото с ремъците можеш да получиш приплъзване. Можеш да свържеш електромоторите така, че да имаш нещо като отдалечен контрол(подобно на дистанционно, но с жички) - реално ти трябват две ключета, с които да включваш и изключваш ту десния, ту левия електромотор. Ако си пуснал левия електромотор, количката ще завива надясно, ако си пуснал десния - на ляво, а ако си пуснал и двата - ще върви напред.
За електромоторите не знам как може да си ги набавиш сам без магазин.. освен, както казват преди мен - от играчка. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 29, 2009 21:37 Заглавие: |
|
|
| bLaf написа: | | Ако си пуснал левия електромотор, количката ще завива надясно, ако си пуснал десния - на ляво, а ако си пуснал и двата - ще върви напред. |
Не е вярно! количката ще се движи само в посоката на която са насочени колелата независимо от това кой мотор я задвижва! |
|
|
 |
nihilista Активен потребител

|
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Авг 30, 2009 12:54 Заглавие: |
|
|
| ами то е добре да има кормилна рейка която да се управлява със стъпков двигател така ще е прецизно завиването но пък ще е сложно но няма как |
|
|
 |
|