| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Авг 24, 2009 12:58 Заглавие: Моля за съвет при избора на диоди при схема грец |
|
|
Колеги за втори път ми се налага да правя захранване 220В->14В при изходен ток около 60А.Първия път ползвах едни измислени моторолски грецове който бяха 120А но така и не намерих нито тях по магазините нито други такива...Сега пак ми се налага да правя такова захранване на един приятел.Трафа е торойд поръчан при Васко от Пловдив и е с изходен ток 55-60А.Искаше ми се греца да е поне 80А.Проблема е, че немога да намеря такъв или поне какви диоди да слагам.Просто не ми се е налагало толкова да се занимавам чак с такива амперажи.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 26, 2009 18:49 Заглавие: |
|
|
Благодаря на eler за отговора но ненамерих във Варна такива и използвах DSEI60-06A.Още не е готова платката да го тествам но се надявам да стане тия дни  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com
Последната промяна е направена от DJ69VN на Пет Авг 28, 2009 17:17; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 28, 2009 0:17 Заглавие: |
|
|
| Не са ли им малко малки тези радиаторчета за тези консумации или ще има вентилатор? |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 28, 2009 0:27 Заглавие: |
|
|
Оф това беше най-големия проблем..Попринцип е предвидена за едни много масивни радиатори но нямаше в наличност и ще чакам..Иначе е предвидена за 120мм перка от горе.. която се храни през RLC верига за премахване на шумовете който вкарва..Днеска малко го сгърчихме и не направи и признак да стопли радиаторите но мисля да са по-големи то и затова тия са на обратно и не са "монтирани" а се държат на диодите само.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com
Последната промяна е направена от DJ69VN на Пет Авг 28, 2009 1:00; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
grizzly Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 28, 2009 0:59 Заглавие: |
|
|
| Не знам ценово как е но нямаше ли да е по-добре трафа да е с две намотки със среден извод и диодите да бъдат само два с цел намаляване на загубите? |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 28, 2009 1:02 Заглавие: |
|
|
Ами има логика да е по-добре.. Но така реших да е.... А пък не мисля, че щеше да се събере на тоя траф още една намотка от тоя род..А загубите в диодите са супер по малко... от това което беше по сметки..
п.п. Ценово .... е малко над 200 лева в това състояние.Ще има кутия, входни филтри и още някой дреболии _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 28, 2009 13:41 Заглавие: |
|
|
| Само си коригирай обозначението на диодите ,че много трудно ги открих -трябва да е DSEI60-06A ,а не DSE160-06A ! Иначе имам едни шотки диоди за 60 А ,но те са в DO5 корпус ,ако седна да правя такъв изправител -биха имали още по-малки загуби. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 28, 2009 17:21 Заглавие: |
|
|
Извинявам се за грешката... - коригирана е!Значи аз не казвам, че тези са най-добрите но в наличност това намерих.За съжаление нямаше много време да го по оптимизирам като цяло но работи отлично за момента без вентилатор няма признаци на високи температури..Ще го видим след няколко дена.То има още една платка(просто направих 2 за всеки случай) и не е с пробити отвори нарочно така, че там може да по експериментирам с други диоди като имам време  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|