Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с Sagem Dbox2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
3DNow
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Сливен

МнениеПуснато на: Съб Авг 29, 2009 20:03    Заглавие: Проблем с Sagem Dbox2 Отговорете с цитат

Моля помогнете имам следният проблем със sagem dbox2

По принцип приемника работи първите 20-30 минути но след това звукът започва да накъсва(все едно сте пуснали надраскано CD в CD плеър) картината става на квадрадчета и се опреснява на 30-40 секунди,отначало помислих че проблемът е софтуерен беше зареден със енигма,изкопирах целият имидж от една работеща нокия дбокс2 но ефектът бе същият.Проблемът не е от сигналът имам 3 приемника които работят заедно с въпросният саджем на една чиния.та до тук с софтуерните опити започват хардуерните смених всички електролитни кондензатори по захранването основната платка и тунера ефектът нулев смених и тунера заедно с платката на която е монтиран ефектът пак бе нулев, налепих радиатори на всички чипове които греят включително и на тунера и монтирах два 8 сантиметрови вентилатора на горният капак на приемника като ги насочих така че да изтеглят топлият въздух от приемника и до тук с идеите ми.Дано някой да даде жокер иначе бой с теслата и в казана.Писна ми 20 минути гледаш после ресет от щепсела.Ще бъда много благодарен ако някой може да помогне.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя AIM Адрес MSN Messenger
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Авг 29, 2009 20:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Или отслабва сигнала от тунера ,или SDRAM е дефектен ,пробвай чрез охлаждане или загряване кога дефекта ще се забави(ускори).
Цитат:
налепих радиатори на всички чипове които греят включително и на тунера и монтирах два 8 сантиметрови вентилатора на горният капак на приемника като ги насочих така че да изтеглят топлият въздух от приемника и до тук с идеите ми.

Всъщност не си писал какъв е ефекта от това - и тук ли е нулев ?
Захранването на конвертора как е реализирано ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
3DNow
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Сливен

МнениеПуснато на: Съб Авг 29, 2009 22:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Поне според софта на приемника нивото и качеството на сигнала не се промена при описаният проблем,относно SDRAМ-а забелязах че е на една фирма при която съм забелязал доста дефектни SDRAM памети при компютрите това е фирмата чиито чипове са с маркировка MT това ме навежда на мисълта че точно там може да е проблемът но на дъното има 4 SDRAM чипа 2 до основният процесор XPC823ZT66B2(motorola),1 до AVIA-eNX чипът който се намира до тунера и 1 до AVIA-600L чипът.Утре вечер ще кача снимки,смятъм за по сигурно да ги изритам и 4-те RAM-а.Един приятел има нокия дбокс2 смятам че би следвало да са същите.Относно охлаждането всички чипове работят с температура 38-40 градуса и мисля че не би трябвало да е охлаждането проблемът но ще пробвам да ги позагрея за около 1-2 секунди с поялника по корпуса ако това е проблемът ще си проличи но мисля че ще излезе дефектен рам.Относно захранването на конвертора не съм му обръщал внимание ще го измеря при поява на проблема тунерът е реализиран с следните чипове : TDA8060TS,SP5659.Благодаря на ELP за жокерът Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя AIM Адрес MSN Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети