| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Wisi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 02, 2009 13:06 Заглавие: S/PDIF свързване на PC към DVD |
|
|
| Идеята ми е да свържа дигиталния оптичен звуков изход на PlayStation2 към RCA S/PDIF вход на дънната платка на компютър чрез нещо като прикачения файл или това. Компютъра има и RCA S/PDIF изход, който искам да свържа към DVD Philips LX3600D, само че то няма дигитален вход. Сега на въпроса - може ли да се изведе такъв вход или не? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Сеп 02, 2009 16:23 Заглавие: Re: S/PDIF свързване на PC към DVD |
|
|
Товя което си дал е конвертор от оптичен към коаксиален вход.Който работи правил съм подобни схеми само, че с трансформатор в изхода.Нета тук е мн зле и не ми отваря линка за DVD то но е трудничко да се изкара вход и то цифров!Ако няма нито коаксиален нито оптичен "приемник" вътре.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
tito_trifonov Опитен потребител

Регистриран на: 28 Сеп 2007 Мнения: 116 Местожителство: София, Благоевград
|
Пуснато на: Сря Сеп 02, 2009 16:53 Заглавие: |
|
|
Нали DVD-то има аналогов вход.... Трябва ти цифрово-аналогов конвертор (D/A converter) И защо ти е да взимаш от цифровия изход на Сонито, ако има аналогов изход и трябва само един кабел от конзолата към dvd-то. Все пак ако ти трябва конвертори ето ти един сайт за да добиеш представа за какво иде реч : http://sonifex.co.uk/
Тук обаче устройствата са професионални и са скъпи. Предазначени за радио- броадкаст, но идеята е същата. |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 02, 2009 17:02 Заглавие: Re: S/PDIF свързване на PC към DVD |
|
|
| Wisi написа: | | може ли да се изведе такъв вход или не? | Може, но никак не е лесно да се направи. _________________ home studio |
|
|
 |
Wisi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 02, 2009 17:46 Заглавие: |
|
|
Погладнах схемите на Philips LX3600D и едно Philips LX3900 - при което има S/PDIF вход и изход докато при LX3600D ясно се вижда че има само нещо като изход (по изводите на интегралните схеми MT1379 MT1389) така че отпада надеждата ми да има вход, който просто не е изведен като конектор. Явно ще използвам аналоговите входове/изходи на устройствата.
Все пак - от любопитство - да попитам - най-общо казано по какъв начин става извеждането? |
|
|
 |
|