| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 04, 2009 14:56 Заглавие: Търся схема възпроизвеждаща звук от сонар |
|
|
Търся електронна схема възпроизвеждаща звук от сонар като на подводниците. Прегледах търсячката, но не намерих нищо по въпроса.  _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 04, 2009 15:17 Заглавие: |
|
|
Местя в раздел,който е по-подходящ за тази тема.Като искаш да ти се праща някаква схема си оправи мейла от профила да е видим. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 04, 2009 16:21 Заглавие: |
|
|
Звукът се възпроизвежда от трансдюсери,схемата го изработва.Трябва да знаеш с каква честота ще се работи,защото трансдюсерите си имат резонанс и т.н.Изобщо не е толкова просто! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 05, 2009 0:50 Заглавие: |
|
|
Nikolai_1 изясни си първо термините след това кажи кажи какво искаш да направиш за да може да ти се помогне.Това което си гледал по филмите не съвпъда с действителноста. _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 05, 2009 1:43 Заглавие: |
|
|
Сонар (съкращение от английски SOund NAvigation and Ranging) е техника и средство, което използва законите за разпространение на звука за намиране на предмети под вода. Същесвуват два вида - активен (изпращане на звуков сигнал и регистриране на неговото ехо т.е. необходими са излъчвател, предавател и приемник) и пасивен (слушане на шум, за което е необходим само приемник).
3 секунди в гоогле
Преди да задавате Тъпи Въпроси питайте чичко GOOGLE.
И сега кво точно ти требе?
Подводниците основно ползват пасивен сонар и разпознават други подводници и кораби по предварително записаните сигнатури. Това естествено не означава че не са оборудвани и с активен сонар но той не се използва често поради факта че издава местоположението на подводницата.
За пасивем сонар ти требе микрофон, презерватив и усилвател  |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 06, 2009 8:27 Заглавие: |
|
|
Охо колега Петров доста късно ми обясняваш нещата защото 10г. съм поддържал точно такава техника и на подводници и за търсене на такива.Мога да те открехна само че между сонар .хидролокатор ехолоти има огромна разлика .Също така на подводница на 60год. има 12 различни хидроакустични станции-пасивна. активна .за търсене на водолази. измерване скороста на звука в определена водна среда и т.н.Първо чети какъв човек е написал поста след това квалифирай въпросите му.
Понякога Чичко Опит знае дота нееща
И това което иска да постигне колегата се получава точно при активните хидролокатори. _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99
Последната промяна е направена от bvgdzk на Нед Сеп 06, 2009 23:01; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 06, 2009 8:43 Заглавие: |
|
|
| bvgdzk написа: | | Охо колега Петров доста късно ми обясняваш нещата защото 10г. съм поддържал точно такава техника и на подводници и за търсене на такива. |
Ооо това ние много добре го знаем.Най-малкото щото ти не спираш да парадираш с него.Примерно ТУК на втора страница
| bvgdzk написа: | | Мога да те открехна само че... |
Това словосъчетание и тона му нещо хич не ми допадат.Форума е за свободна и доброволна обмяна на знания,а не за парадиране,кой колко знае по дадена тема,гусин вицеконтраадмирал.
| bvgdzk написа: | Понякога Чичко Опит знае дота нееща |
| bvgdzk написа: | | Първо чети какъв човек е написал поста след това квалифирай въпросите му. |
И що реши че поста му въобще е отправен към тебе,а не към питащия Или да търкаме копчетата,лаф да става.Само че на мен почна да ми писва от докачливци.А отделно предпочитам хора,които свободно споделят знанията си (пък били те и непълни или недотам точни),пред разни "титани и гении на мисълта",които са решили "да ни открехнат" подхвърляйки ни някоя трохичка от сложната нАука на подводничарството и пъчейки се гордо с това.
Да не говоря че претенциите ти за познания ама хич не се вързват с "грамотното писане",което демонстрираш.
Моля темата да продължи по същество.Ако имаш да кажеш нещо по нея-пишеш.Ако мислиш да се заяждаш с пишещите в нея и с това,кой какво е написал "ей такае за спорта"-няма да продължи дълго.
Абе вие верно нямате ли си друга работа в събота и неделя  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 06, 2009 12:16 Заглавие: |
|
|
| И аз мисля че колегата bvgdzk след като е толкова наясно с тази материя може да ни даде доста информация ( друг е въпроса наясно ли е и има ли желание ) , за да може от тук нататък да знаем повече и за сонарите ...Нали за това е форумът... |
|
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 06, 2009 23:06 Заглавие: |
|
|
Значи може и да съм объркал нещо в предишните си постове, но търся просто някаква схема която да възпроизведе звукът от Attach-а _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 06, 2009 23:58 Заглавие: |
|
|
Извини ме за намесата в твоята специалност, дааа аз не съм специалист в хидро локацията
Но въпроса на момчето ми напомни стаааария руски виц за оградата и патката на която трябва да бърка в мозъка а не в моя и на колегите ми. Абсолютно не коректно е да се задават не уточнени въпроси които имат безкраен брой отговори, примерно: дайте ми схема на самолет ( как ме досърбя клавиатурата да напиша "совалка" ама са само две)
Последната глупост е с PIC16F628A схемичка която се изпълнява за 10 минути, но стана 5 страници и няколко дни?
А сега на въпроса:
Не става ли просто да си го просвирваш с някакво компютърче?
Вариант 2 портативно CD
С вариант 3, 4, ........ няма да се справиш. |
|
|
 |
|