Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV-TEC 14''-ТХО

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Вто Сеп 08, 2009 21:30    Заглавие: TV-TEC 14''-ТХО Отговорете с цитат

Колеги,имам за ремонт едно телевизорче марка TEC-14'',което няма лепенката на капака за модел.Правил съм някога такъв,но вече не описвам всичко,което ремонтирам и записките са незнайно къде,а има дефект в ТХО-прекъснал потенциометър на G2 и не го намирам в каталозите.Модела на тхо-то е Т240120 4107 на втория ред- 1891 92827.Шасито е турско,може би на Термал или SUN.Ще опиша състава му:
CPU=TVPO2066-VES05
memory=MDA2062
IF=TDA4504
Video=TDA8390-5Y
Power transformer=SUN B15//1891 92827-залато в черна пластмаса
Виждал съм и друга марка с това шаси,старо е,но пък кинескопа му е HITACHI от старото добро време и клиента държи да си го направи.Имам някакав каталог за ТХО на Термал,но стар и не намирам точно този модел,който наподобява сивите филипсови 1:1, само надписа е друг.Моля,ако някой има време-да ми обърне внимание.Благодаря за вниманието на търпеливите!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 08, 2009 22:09    Заглавие: Re: TV-TEC 14''-ТХО Отговорете с цитат

wesko dilow написа:
Шасито е турско,може би на Термал или SUN

Termal и SUN не правят шасита и никога не са правили.
Шасито ти е вероятно 11AK03 и е на Vestel.
HR7545.
Дал съм ти цени на лични и за HR и за оригинално...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 09, 2009 9:04    Заглавие: TEC-неизвестно ТХО Отговорете с цитат

Благодара ти Божилов,схемата трябва да я имам,а за ТХО-то ще говоря с клиента ми и при съгласие ще ти се обадя.
Върнете се в началото
jivko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ГР.Шумен

МнениеПуснато на: Сря Сеп 09, 2009 11:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо ще сменяте ТХО-то, вземете и изправете импулсите от колектора на транзистора за ХО и с високоомен делител към G2.
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 09, 2009 11:41    Заглавие: TV-TEC 14''-ТХО Отговорете с цитат

Телевизорчето тръгна,смених ТХО-то,но се яви друг дефект-от дистанционното се регулира нормално,а бутоните отпред не реагират.Другото,което ме смущава,е че няма графика на екрана.Иначе си има запаметени програми,които се избират от пулта.Видеопроцесора-TDA8390 е на цокъл и е сменяван.Почвам по схемата с осцилоскопа.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети