Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за потенциометър PIHER

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sieskei
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 10, 2009 11:07    Заглавие: Въпрос за потенциометър PIHER Отговорете с цитат

Здравейте на всички!
Нов съм тук и се нуждая от вашата помощ и съвет.
Имам система 2.1 Logitech Z-2300 и проблема е следния. За тези от Вас които не се сещат кой е модела може да погледнат тук:
http://www.logitech.com/index.cfm/speakers_audio/home_pc_speakers/devices/231&cl=CA,EN

Та проблема е, че потенциометъра на дистанционното се прецака и започна да вкарва шум в диапазона от 50% до 75%. В началото не бях сигорен дали проблема е от него и затова реших само да го почиста да видя дали ще има ефект. Излезна, че проблема е от него, но почистването не даде ефект за дълго.
От моите прости знания, като разглабях дистанцонното видях, че потенциометъра е двоен (стерео) и управлява директно входа, който идва от саунд картата.
Все още незнам точно колко е стойността на потенциометъра, защото не съм го измерил все още.
Спрял съм се на PIHER 6PSO (логаритмични, щом е за звук Embarassed).
Как ви се струва тази марка/модел и заслушава ли си да го сменя за този.

Другия ми въпрос е, че тези Piher потенциометри имат стандартните 6 извода, а оригиналния има 6 отпред + 2 (от 2-те страни по 1). За какво служат тези допълнителните 2?

Мерси предварително!
Очаквам вашите коментари.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Чет Сеп 10, 2009 11:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Тези страничните най-вероятно служат за замасяване на корпуса на потенциометъра. Но не съм сигурен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sieskei
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 10, 2009 12:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Да и аз така мислех. 10х
Нещо да кажеш за самия потенциометър, който съм избрал?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети