|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sieskei Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 10, 2009 11:07 Заглавие: Въпрос за потенциометър PIHER |
|
|
Здравейте на всички!
Нов съм тук и се нуждая от вашата помощ и съвет.
Имам система 2.1 Logitech Z-2300 и проблема е следния. За тези от Вас които не се сещат кой е модела може да погледнат тук:
http://www.logitech.com/index.cfm/speakers_audio/home_pc_speakers/devices/231&cl=CA,EN
Та проблема е, че потенциометъра на дистанционното се прецака и започна да вкарва шум в диапазона от 50% до 75%. В началото не бях сигорен дали проблема е от него и затова реших само да го почиста да видя дали ще има ефект. Излезна, че проблема е от него, но почистването не даде ефект за дълго.
От моите прости знания, като разглабях дистанцонното видях, че потенциометъра е двоен (стерео) и управлява директно входа, който идва от саунд картата.
Все още незнам точно колко е стойността на потенциометъра, защото не съм го измерил все още.
Спрял съм се на PIHER 6PSO (логаритмични, щом е за звук ).
Как ви се струва тази марка/модел и заслушава ли си да го сменя за този.
Другия ми въпрос е, че тези Piher потенциометри имат стандартните 6 извода, а оригиналния има 6 отпред + 2 (от 2-те страни по 1). За какво служат тези допълнителните 2?
Мерси предварително!
Очаквам вашите коментари. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 10, 2009 11:31 Заглавие: |
|
|
| Тези страничните най-вероятно служат за замасяване на корпуса на потенциометъра. Но не съм сигурен. |
|
|
 |
sieskei Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 10, 2009 12:04 Заглавие: |
|
|
Да и аз така мислех. 10х
Нещо да кажеш за самия потенциометър, който съм избрал? |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|