Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

позициониране на точки върху кинескоп (незаключена все още)

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
asencho
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 08, 2009 21:31    Заглавие: позициониране на точки върху кинескоп (незаключена все още) Отговорете с цитат

Как могат да светят 5*5 точки и как се позиционират по електронно-лъчевата тръба?

Цитат:
Какво ще кажеш по въпроса да вземеш и да попрочетеш някой учебник на първо време и след това да пълниш форума с въпроси по които ще можеш да намериш общ език с останалите участници.
Ако искаш с две изречения да получиш отговор - няма как да стане, а и определено няма да го разбереш.

По принцип знам, че кабелите за кинескопа RGB са 3 за трите основни цвята. Ако допреш едното краче за маса, целият екран ще свети, например в червено. Как да направя да светят 5*5 пикселчета в червено, а другите да не светят? Знам още и едни формули за отклонението на лъча, но трябва да се прилага напрежение между отклонителните пластинки х и у. Пък и не знам как ще се запомнят тези напрежения в малка платка, която ще визуализира цифра номер 5. Надявам се някой да помогне!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети