| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 11, 2009 20:26 Заглавие: TELEFUNKEN chassi TX90 P150MV тъмен екран |
|
|
| Колеги телевизора е с липсващ растер по вертикали ,което го установих след директно отпушване пушките на кинескопа.Липсва говор също и процесора не реагира.Всички напрежения са в норми включително има и високо .Интегрална схема TDA8214A грее доста!Към нея са налице нормални захранванщо напрежения 25 волта и 9.5 волта но вертикалния импулс към отклонителната система липсва.Смених електролитите около интеграла но явно вече е късно като че ли за самия чип.Липсата на звук и реакцията на проца си обяснявам с повредата в TDA8214A понеже тя е освен вертикален генератор и усилвател но и генерира хоризонтални импулси както и сандкастлето и импулсите за OSD на проца.Дано не се лъжа ама според мен е така.Молбата ми е колеги някой може ли да ми продаде читава такава схема и да ми помогнете дали съм се насочил правилно в дефектацията която направих? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 11, 2009 20:29 Заглавие: |
|
|
Много правилно си се насочил.Пукат като пушки тия чипове.
Имам на склад читави-писал съм ти на лични цена. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 15, 2009 13:34 Заглавие: |
|
|
| Значи колеги смених TDA8214A с нова и телевизорчето си заработи ,но сега се появи проблем с настройките на канала.Когато е студен някой канали се губят други са в норми и след като загрее към 20 мин тия които ги е имало когато е студен се загубват .При търсене неможе да се настрои на канал 1 ,БТВ също го няма с една дума се получава шашкане в настройките на тунера .Тук според вас къде може да се търси проблема колеги ? |
|
|
 |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 15, 2009 13:42 Заглавие: |
|
|
Най вероятно има лоши спойки в самия тунер. _________________ "Живей така,че след време да те е срам да разказваш,но да ти е гот да си спомняш" |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 15, 2009 15:14 Заглавие: |
|
|
| След внимателен оглед установих че не се губи настройката както си помислих в началото а в метровия диапазон си губи чувствителността и съвсем залязва като позагрее.Причината явно е в тунера.... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 15, 2009 15:28 Заглавие: |
|
|
Отвори го тоя тунер и го огледай.Обикновено там и тунер и МЧУ вътре платката е черна от греене и бъкана с кофти спойки. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 9:05 Заглавие: |
|
|
Колега тунера си е самостоятелно МЧУ е друг модул.Да ще го отворя да го погледна ама някой може ли да ми даде цена за тоз тунер ако притежава такива евентуално да го закупя .Макар че цената за части вече взе да става много дебела 32 лева за чипа TDA8214A и ако един тунер 30 и то какво остава за ремонта ама хванах се на хорото ако знаех че тунера не бива нямаше да се наемам да го правя . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 10:47 Заглавие: |
|
|
Знам че са отделни тунера и МЧУ в този телевизор-имам на впредвид че и двата блока прегряват яко,щото целия телевизор,като охлаждане е недомислен и е като печка.
На МЧУ платката вътре обикновено е станала чак черна.
Дай номера на тунера,но по-добре го разглоби и мъчи да го правиш. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 10:59 Заглавие: |
|
|
| то е ясно че проблема е от тунера щото дециметровите канали са супер само метровите кат загрее и почват да се възбуждат и се запушва тунера. MTP-4015 иначе така пише по схемата за тунера , |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 11:04 Заглавие: |
|
|
1. 32 лева за чипа TDA8214A
TDA8214A = [url=http://eshop.bg/eshop3/index.php?url=%2Feshop3%2Fphps%2Fsearchmachine.php&get_vars=top*TDA8215B&get_keys=comefrom*searchtext&searchtext2=TDA8215B&go=%F2%FA%F0%F1%E8]TDA8215B[/url] = [url=http://eshop.bg/eshop3/index.php?url=%2Feshop3%2Fphps%2Fsearchmachine.php&get_vars=top*TDA8218&get_keys=comefrom*searchtext&searchtext2=TDA8218&go=%F2%FA%F0%F1%E8]TDA8218[/url]
2. | plam65 написа: | | Значи колеги смених ....? |
За тунера, много лаишко обяснение... А трябва да се локализира устойчивата работа по обхвати, стабилността на варикапното вътре в тунера, има какво да се мери... Схеми на това шаси и вътрешна схема на тунера има!
Е, не всички повреди са "бушонджийски". Тунера -на вън, на жички, и мерене му е майката и поялника да играе...
А, нейсе, чак сега прочетох, че "дециметровите канали са супер"..  |
|
|
 |
|