| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
SlowDead Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 15, 2009 20:26 Заглавие: Компютърно импулсно захранване Q-tec 350W |
|
|
Здравейте..
Та ситуацията е следната... захранването работи .. всичко тръгва но в един прекрасен момент изключва и неможе да се включи компютъра отново ако не се искара захранващия кабел за няколко секунди...
В началото си помислих че е от изходните кондензатори защото си бяха понадути но ги смених и то с по-големи стойности на по-високи напрежения (малко трудно паснаха но като цяло се получи) .. монтирах го на компютъра си и точно когато се стартира уиндоус-а отново се изключи компютъра..
Захранването е с TL494 и 2-ри чип LM339 ...
Не можах да намеря схема на захранването и предполагам 2-рия чип е за защитата по ток .. която би трябвало да коригирам за да не изключва захранването ... на прав път ли съм или да търся другаде проблема ?
Коригирал съм ти поста Абвериатури на елементи-на родния им език |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Сеп 15, 2009 21:52 Заглавие: Re: Компютърно импулсно захранване Q-tec 350W |
|
|
Измери си изходните изправители както и мощните транзистори.Това че работи незначи че са наред!Пусни го без товар и виж пак.Най-вероятно е да вдига напрежението и за това да спира или да не даржи на товар.Разгледай схемата в атача мисля че трябва да е на тоя принцип.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
SlowDead Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 0:37 Заглавие: |
|
|
Свалих 2-та радиатора с мощните диоди и транзистори...
Всичко е здраво.. даже добавих на гърба на радиатора по още 2 диода от същия вид защото на платката имаше дупки за крачетата но беше орязано откъм изпълнение.. измерих всички диоди на платката но без да ги свалям.. да проверя дали няма някои пробил но няма.. на входа на 220~ TH1 се беше пукнал леко странично... смених и него с нов но ефекта е същия..
Мерих напреженията на празен ход.. има си ги всичките и са леко завишени .. - 12,20 .... 3,4 ... 5,1 ... -12,2 ... но това завишаване може и да е преувеличение на уреда ми защото батерииката му вече е за смяна... |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 11:03 Заглавие: |
|
|
1 во си смени батерииката на уреда
2 ро махни онея диоди в паралел докато не го подкараш
3 то понякога на мерене тия диоди са наред а не са.. Но все пак си виж защититите
4 то мери на големите кондензатори който са последователно в първичната част.Трябва да има 300-320V и на средната им точка 1/2 ра от това напрежение. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|