Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Acer Travelmate 4402WLMi - HDD - от ATA към SATA?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
teodor_dj
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 15, 2009 21:39    Заглавие: Acer Travelmate 4402WLMi - HDD - от ATA към SATA? Отговорете с цитат

Интересува ме дали е възможно поставянето на SATA HDD. Оригиналният е АТА , но на платката има означение SATA и оставено място за конектор. Дали ще стане номера? Южният мост е ATI IXP400,
дават го,че поддържа и 4x SATA-150. Или трябва и биос-а да се пипне?

http://www.tomshardware.com/reviews/ati,801-4.html

Ето една снимка на дъното,вижте пред ATA конектора,мястото за конектора SATA.

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
GreenWire
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Сеп 15, 2009 21:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Виждал съм преходници от ATA към SATA 150 точно за ноутбуци, но не си спомням къде, проблема им е че няма място където да се помести
Върнете се в началото
teodor_dj
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 15, 2009 21:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Да,знам за тези преходници,но както казваш няма място,така че варианта е да се подкара SATA-та на дъното,ако е възможно.
Върнете се в началото
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Вто Сеп 15, 2009 22:58    Заглавие: Отговорете с цитат

В биоса какво имаш? Следващия ми въпрос е: Каква е причината да си отваряш работа и проблеми след като IDE дисковете още ги има и не са кът. Мислиш, че ще получиш по-голяма производителност ли?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
teodor_dj
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 15, 2009 23:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами мисля 750Gb ,ако има и 1TB да сложа,на 7200rpm. Та едната причина е производителността, другата наличността им с такива капацитети и естествено цената.Биос-а не съм го гледал,утре ще видя има ли някаква опция там.
Върнете се в началото
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 15, 2009 23:56    Заглавие: Отговорете с цитат

А замислял ли си се за нова батерия за този лаптоп? И каква производителност след като паметта е DDR333. И отгоре на това е SATA-150, което е почти еднакво с АТА. И сигурен ли си, че ще познае диска(750Gb къде продават, че не съм виждал никъде. До 500Gb съм виждал). WD анонсираха 750GB и 1TB, но България от къде и на каква цена?! А от вънка сигурно ще излезе над 350лв ... Което според мен е 1/2 от цената на лаптопа и ....
Верно си DJ, но има и външни дискове на USB.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
teodor_dj
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 16, 2009 0:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето тук имат 750Gb :
http://www.newegg.com/

И в Jarcomputers имат - там е 262,62лв. Може и другаде да ги има,не съм проверявал. За батерията - не мисля,че има проблем ,т.к. новите HDD дори имат по-ниска консумация, сравнявах го от спецификациите им. Дори и на 7200rpm. Та пак опираме до наличността на такива капацитети АТА, и огромната разлика в цените. Външен диск не ме устройва.Малко или много се губи от мобилността и "дуракоустойчивостта",ако може така да се каже. Изобщо, май всичко опира до биос-а в случая, трябва да поразровя тук-там. Лошо,че много малко инфо за този модел из нет-а.
Не съм DJ, просто част от името Laughing .

P.S. Като разгледах по-подробно 750Gb-ия на WD се оказва,че никакъв конектор не ми е необходим,конектора на HDD-то си има контактни площадки,които съответстват на тези на дъното. Явно просто HDD-то със закрепващите винтове се притиска към дънната платка и става връзката. А пък може и конектора да представлява пружиниращи пластинки, които подсигуряват добрия контакт?
Върнете се в началото
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 16, 2009 1:27    Заглавие: Отговорете с цитат

?!
Цитат:
Явно просто HDD-то със закрепващите винтове се притиска към дънната платка и става връзката.

Как да не е необходим конектор ...
Върнете се в началото
Ilian359
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 16, 2009 9:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Само по себе си наличието на площадка за конектор не означава, че тя е свързана и че монтажът на конектора ще добави исканата функционалност. Почти всеки лаптоп има такива площадки за някакви опции, които не са сложени в конкретната модификация.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети