| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
TDA2040 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 05, 2009 9:31 Заглавие: Стационарно захранване за акумулаторна бормашинка |
|
|
Трябва да се направии такова захранване(220-20В) за акумулаторна бормашинка
инфо за машинката има само това
WORK PRO 0-550 об. в мин. 19.2В
Какъв ток консумира подобна машинка натоварена не натоварена
какво трява дае захранването импуслно или с трансформатор
Акое импулсно и предложение за схеми няма да са излишни .
Предложих на човека да му сменя елемнтите илида сложа оловни акомулаторчета в пакета но неиска иска да е задължително стационарно захранване от 220В _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 05, 2009 10:03 Заглавие: |
|
|
| Най-добре стабилизиран изправител за да не падат оборотите при натоварване. Траф около 20-24 волта, грец, ел. кондензатор, LM317. Примерно. Ама за тока - надали някой друг, освен теб може да каже. Може и мощен транзистор да потрябва на LM317. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Съб Сеп 05, 2009 10:16 Заглавие: |
|
|
Мисля да правя същото за една моя машинка която пак е с издухани батерии и не ми се сменят при положение, че се полва винаги в места където има ток..И ще си купя нова за там където няма ток . Но при мен е на 14,4В за тока и аз не съм я мерил но си мисля, че поне 2-3 ампера ще иска  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 05, 2009 10:31 Заглавие: |
|
|
| DJ69VN написа: | ....но си мисля, че поне 2-3 ампера ще иска  |
Много повече в моментите когато тръгва и когато се натовари.
Това е ценното качество на батериите (когато са читави). |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 05, 2009 10:55 Заглавие: |
|
|
E за тръгването поне при мен е плавно .. за натоварването ясно е, че тогава дига много но то трябва да се измери при няколко режима на работа но според мен няма да може да се постигне работата както при батериите или поне няма да е с малко и лесно преносимо захранване.Дори се замислям за импулсно коеото да може да понесе 10 тина ампера.Размерите и теглото ще бъдат доста по приемливи... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Rumen-TV Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 05, 2009 12:07 Заглавие: |
|
|
Аз вече си направих моята тя също е на 14.4в ползвах АТХ захранане от компютар и макар да е 12в , машинката работи прилично. ето как става . Натоварих 5-те волта с ризистор 4.7ома.-16вата. машинката е ясно към 12-те волта (жълти +) масата (-) .към няколко черни. зеления кабел през един ключ за един черен (това е за да стартира АТХ) и си в играта . разбира се трябва да се оформи и външния вид.  |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 05, 2009 12:15 Заглавие: |
|
|
Зависи от машинката, но ако е от големите (най-разпространените) поне 15-20А си трябва за приличен въртящ момент.
20V @ 15A на трансформаторно си е кютук и тежи много. За линейни стабилизатори за този ток можеш спокойно да забравиш.
Импулсно да проектраш за една бройка няма смисъл - просто клиентът няма да ти го плати на реална цена и няма да те чака няколко месеца. Най-лесно за тези напрежения и токове ще е преправяне на компютърно з-не. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
TDA2040 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 05, 2009 12:17 Заглавие: |
|
|
ахм ясно .лошотое че ме няма по импуслните никак несъм се занимавал с такива. Ако има готовосхемно решение или готово да се купи ще е по добре _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 05, 2009 13:04 Заглавие: |
|
|
Ами аз за АТ захранване мислих но малко ще го пооправя, че те горките са много постнички вътре..
ТДА2040 Ами измери колко ток лапа де :)Да видим какво ще е при теб. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Съб Сеп 05, 2009 14:42 Заглавие: |
|
|
| ATX захранванията са импулсни захранвания с DC в изхода. Мисля че както и другите са ти казали е по-добре да ползваш някое захранване за комп. Ново струва около 20 лева. |
|
|
 |
|