| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 22, 2009 20:41 Заглавие: Лира 68 брум на силните предаватели |
|
|
Ще ви върна доста години назад но поне ще се разтоварим малко На село имам един радиошкаф Лира 68 които работи добре освен това че на силните предаватели в средновълновия диапазон има силен брум.На феритна антена е доста по-слаб .Опитвах със заземление но не помага.На времето бях чел нещо по въпроса май го наричаха кросмодулация нещо от сорта на модулиране на хармоници от мрежата.Не си спомням много от това но ако имате идея как да го избегна ???Радиоприемник от сорта на ФЕФ и Селена работят на същото място без този брум.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 23, 2009 11:49 Заглавие: |
|
|
За лампов: Пробвай да шунтираш токоизправителя с кондензатори по 10nF/600V. Ако е грец - във всяко рамо по един. Внимавай кондезаторите да са за не по-малко от указаното напрежение!
За транзисторен: същото, но напрежението на кондензаторите може да бъде съобразено с вторичното на трафа. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 23, 2009 21:53 Заглавие: |
|
|
Ще пробвам мисля че Лирата беше със селен от тези плоските но не съм сигурен.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|