| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
blkfan Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 17, 2009 16:49 Заглавие: Микровълнова фурна Samsung M1727 |
|
|
Електрониката работи. Но как да определя къде е проблема че не загрява. Дали е в магнетрона във високоволтовия кондензатор или във виоковолтовия изправителен диод.
Четох някакви теми от преди 4-5 години но не ми стана много ясно
Съпротивлението на магнетрона между изводите му е почти нулево. А на двата му електрода към корпус безкрайно. Съмнява ме високоволтовия диод към високоволтовия кондензатор - съпротивлението му в двете посоки е нулево - следователно е пробит. Откъде мога да намеря този диод - има ли го по специоализираните магазини. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 17, 2009 16:57 Заглавие: |
|
|
Те темите дали са от преди 5 или от преди 1 година няма значение,щото микровълновата си е микровълнова.
Кой от двата диода е пробит-фуз-диода или другия и как го мериш-в разкачено положение ли?
Що ли си мисля че по-добрия вариант е печката да посети сервиз преди да те е втресло.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
blkfan Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 17, 2009 17:57 Заглавие: За втрисането |
|
|
Абе опитвам се да не ме втресе след посещението на сервиз. Но ако ме ориентираш за цените на компонентите и на ремонтите, а евентуално и на местата откъдето мога да си ги закупя, може и да ми се размине. И дали няма да ми е по-изгодно да си взема нова печка...
Щото цените едни... |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 17, 2009 18:36 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Абе опитвам се да не ме втресе след посещението на сервиз. Но ако ме ориентираш за цените на компонентите |
И как смяташ да я ремонтираш след като не можеш да локализираш повредата? или на принципа сменяй докато тръгне. В този случай наистина е по-добре да си купиш нова. |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 17, 2009 19:56 Заглавие: |
|
|
| Ако с обясненията тук не намериш решение, хващай пътя за магазина. |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Чет Сеп 17, 2009 20:03 Заглавие: |
|
|
Всички пишат откъде са-само ти -не. Как да познаят накъде да ти
предложат магазин......  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 17, 2009 22:06 Заглавие: Re: За втрисането |
|
|
| blkfan написа: | | Абе опитвам се да не ме втресе след посещението на сервиз.... |
Въпросния електродомакински уред е един от най-опасните и след неправилен или некачествен ремонт крие сериозни рискове за здравето на ползващите го.Така че не е шега работа.
При всички положения обаче нямаш необходимите познания по ремонт на ел-техника за да се справиш.Най-малкото щото имаш с 99% сигурност поне още една повреда във въпросната печка освен този диод.Просто там работата не става с поголовно сменяне,а със мерене.
| blkfan написа: | | Но ако ме ориентираш за цените на компонентите и на ремонтите, а евентуално и на местата откъдето мога да си ги закупя, може и да ми се размине. |
За целта трябва да пише от кой град си.
penkeler,нещата които си ги дал-то хубаво ама ги има и в този форум писани само от мене поне 3-4 пъти. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
blkfan Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 17, 2009 22:53 Заглавие: От Варна съм |
|
|
но както виждам и аз ще я хвърлям май печката
Щото магнетрона е пипан - задния капак на магнетрона липсва, кабелите май че бяха сменени местата им - ляво дясно. А другите компоненти не е ясно кой работи кой не.
За Варна ако някой има инфо за магазин за части - ок. Щото примерно за диода или вв предпазител предполагам че цените няма да са високи. И мога да пробвам. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 17, 2009 23:11 Заглавие: Re: От Варна съм |
|
|
| blkfan написа: | | кабелите май че бяха сменени местата им - ляво дясно. |
И какво като са сменени.За всеки човек имащ си поне малко познания от ремонт на ел-техника е ясно кое е F и кое FA,както и каква е разликата ако се обърнат обратно двата извода.
| blkfan написа: | | А другите компоненти не е ясно кой работи кой не.. |
Ами ако печката я беше видял човек,който си има хал-хабер от тези неща,щеше да му стане ясно.Само че нали сме българи и обичаме да сме шпециалисти по всичко. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
carlos73 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 18, 2009 19:59 Заглавие: |
|
|
Имах подобен проблем с подобна фурна.
Предпазителя беше изгорял, което си е знак че нещо се е оплескало. След малко мерене насам, натам открих някакво малко съпротивление на един от изводите на магнетрона. Същият беше свален. Свалих му капачката. Вътре му клъцнах двата проводника м/у цокъла и L-филтрите и след това свалих и цокъла. С дремела и малко време всичко си лъсна. Просто напрежението беше пробило изолацията, която си е някаква смола, което се ремонтира много лесно.
Вече 7-8 месеца работи. |
|
|
 |
|