Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

От къде да купя цифрови/линейни сензори за ток?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dare
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Сеп 28, 2009 9:36    Заглавие: От къде да купя цифрови/линейни сензори за ток? Отговорете с цитат

Здравейте,

от къде в София мога да купя цифрови/линейни сензори за ток? Става дума за подобни датчици: http://www.cy-sensors.com/HallCurrent.htm

Необходимо ми е да меря прав ток до към 20-30А. Намерих не малко елементи по чуждите сайтове, но нито един не мога да намеря чрез сайта например на пасат или комет.

Как точно се казва на български език това чудо(Hall effect transducer) и ще ви бъда признателен ако ме упътите към магазин в София, от където ще мога да си го поръчам/купя или да ми кажете абревиатурата на подобни елементи, които евентуално се продават по магазините в София.

Благодаря ви предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 28, 2009 9:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Токов сензор/преобразовател (на базата) на "ефекта на Хол".
Може да попиташ тук.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dare
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Сеп 28, 2009 17:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря, точно това ми трябва. Ако се намери сега и нещо посредата между предлаганите от тях модели до към 30А Smile, но в краен случай при нужда ще се плащат 40лв.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети