| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bramin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 25, 2009 8:12 Заглавие: въпрос за вградена ЛАН карта на лаптоп |
|
|
На моят лаптоп вградената ЛАН карта дефектира.Незнам какво стана,но лаптопа започна да се държи странно.
Модела на чип-а е DP83816AVNG.Ето инфо:
http://www.datasheetcatalog.org/datasheet2/9/0p0o7aiwwwuuqpi47guka2ixucwy.pdf
Най-лесното,което ме посъветваха е да я отстраня механично с канцеларско ножче.Така и направих.Удудих,се как лаптопа ми започна да работи като никога досега.Явно товара към дъното е бил голям.
Възникна само,че друг проблем.Сложих на PCMCIA слота една Wi-Fi карта,която се вижда от дъното но постоянно губи обхват.Пробвах я на друг лаптоп и работи нормално.
Мисълта ми е вградената ЛАН карта има ли връзка с PCMCIA слота и от там да идват проблемите.
Ако е така да нося дъното да ми слагат нов чип макар,че вградената ЛАН карта не ми се налага да я използвам или да преисталирам ОС-ма.
Какво бихте ме посъветвали. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 25, 2009 10:07 Заглавие: |
|
|
Опитай с друг модел Wi-Fi карта,тая може да не се разбира с дъното. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 25, 2009 10:18 Заглавие: |
|
|
| По-вероятно има проблем със захранването по дъното и в частност около въпросните чипове и у-ва. Може да има и проблем по PCI шината, респективно "южен мост". Как се държат USB-тата при натоварване? |
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 25, 2009 11:15 Заглавие: |
|
|
| Вземи си лан или Wi-Fi на usb (каквото ти трябва), ще ти излезне по-евтино. Иначе общото между PCMCIA слота и лан чипа е че са на PCI шината на "южния мост". |
|
|
 |
bramin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 25, 2009 11:51 Заглавие: hi |
|
|
Занесох дъното да му монтират нова ЛАН карта и проблема се оправи.
Незнам как си взаймодейства чип-а с останалите модули,но сега работи
нормално както вградената ЛАН карта така и PCMCIA слота. |
|
|
 |
|