| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Чет Окт 01, 2009 20:44 Заглавие: Респром Студио 2 |
|
|
Усилвателя е тип УН/3 Бст Ср1 или поне това пишеше срещу тип. Не успях да открия година на производство.
Въпроса е в това че усилвателя вече е старичък и е посдал багажа. При половин мощност (средно положение на потенциометъра за усилване) глъхне единия канал, потенциометрите са сдали багажа и т.н. Понеже не ми се разправя с ремонт а и не би бил финансово оправдан си мисля да направя следното: да изтърбуша усилвателя като оставя само трафа и греца. За кондензаторите още се чудя но най-вероятно и тях ще сменям щото са само два и са по 4700uF. Tа ще заменя крайното стъпало с 2хTDA7294 от китовете на Неомонтана, ще ползвам схемата на млад конструктор за смяна на източниците и една AN5836 с която потенциометрите ще си останат функционални.
Едниствения проблем е че не знам каква е мощността на трансформатора. Напреженията ги сметнах около 30-31V но при такова напрежение трафа трябва да е поне 200 вата според таблицата в неомонтана. Та въпроса ми е имали толкова вата тоя траф.
Освен това иска ми се да запазя по някакъв начин схемата на филтрите. Филтрите са физио, 100, 2000, 6000Hz.
Снимки на усилвателя, схемата и трафа.
http://modsbg.com/gallery/displayimage.php?album=90&pos=0
Ако имате нужда от други снимки казвайте. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Дилян_93 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 01, 2009 20:55 Заглавие: |
|
|
Здравей.
Обявената мощност на усилвателя е 2х35W.
Прави си изводите колко W e трафа и ще ти свърши ли работа.
Моят съвет е да се ориентираш кам други крайни стъпала.
Успех. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Окт 01, 2009 21:18 Заглавие: |
|
|
Трафа мин. 150W. A усилвателя дига преспокойно 2х50W. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 01, 2009 21:36 Заглавие: |
|
|
Сега се зачетах пак в първия Ти пост... найстина по-добре го ремонтирай, а тия китове по-добре бягай дълеч от тях!Усилвателя (като работещ) е доста добре за годините си!Ако се понаточи малко може да свирне още по-добре  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 01, 2009 21:45 Заглавие: |
|
|
Не ми се иска нещо. Не че и мога де. По-лесно ще ми е да го преработя. Пък и цялото му съдържание ми се струва по-скоро за музей.
STK4182 мисля ползвам. Има ли някой някакви схеми за нея или да карам по тая в datasheet-a?
http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/sanyo/STK4182.pdf |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 01, 2009 21:55 Заглавие: |
|
|
STK то е пълна скръб пред студиото..А иначе най-добре ползвай схема по PDF на пройзводителя ( най-достоверно е ). _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 01, 2009 22:01 Заглавие: |
|
|
Мисля първо да сменя потенциометрите с нови и тогава ако пак не е наред ще върви на сервиз. Щото като поръчкам последните и се получава горе-долу добър звук.
/off А по принцип има ли някоя интеграла с по-добър звук или всичките не струват в сравнение с дискретните?
Модерирано от RC
Да ти прави впечатление, че в предните ти постове нещо се "случи" с подписа ти
Бъди така добър да се запознаеш с правилата в това отношение и да вземеш съответните мерки.
Моля! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 01, 2009 22:31 Заглавие: |
|
|
| Никога няма да изкараш по-голяма мощност с TDA7294 при това захранване,напротив - интегралата има доста по лошо КПД ,демек по голям пад върху крайните. STK e по-добре ,но ако й се случи нещо ремонта ще изисква смяна на чипа ,дори и да не работи само единия канал. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 02, 2009 5:35 Заглавие: |
|
|
Moже само да ги почистиш за начало.. И като си решил за интеграла разгледай LM3886,TDA1514 ( който са едни от свирещите за мен чипове колкото и да не ги харесвам ) _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|