| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milev Опитен потребител

Регистриран на: 10 Мар 2005 Мнения: 322 Местожителство: Тополи обл.Варненска
|
Пуснато на: Чет Сеп 24, 2009 18:03 Заглавие: Литиево-йонна батерия за фотоапарат KODAK C340 |
|
|
Искам да попитам дали ще има проблем да си направя литиево-йонна батерия за фотоапарат KODAK C340?Но имам няколко въпроса.
На фотоапарат точно до самите батериии има малко бутонче но не пише в упътването за какво.Предполагам че е за литево-йона батерия да превключва напрежението от 3->3,7V.
Другия ми въпрос е дали ще мога да я зареждам тази батерия със зарядно да речем за нокия. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vetre Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 24, 2009 20:07 Заглавие: |
|
|
А каква ще ти е далаверата от литиева батерия?
Нито ще ти е по-мощна,нито по-евтина от 2 Х АА.
За цифров апарат литиева батерия не ми се струва удачен вариант. |
|
|
 |
milev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 24, 2009 20:14 Заглавие: |
|
|
| Еми според тва което пише в книжката можел да направи до около 3-ри пъти повече снимки с оригинална.То и до 2-на да е пак ще ме устройва при положение че ще ползвам някакви китайски.В "Елимекс" гледах някакви по 2100mah за 14лв.Имам и варианнт да натикам две плоски по 1100Mah. |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 24, 2009 20:19 Заглавие: |
|
|
Сменяй апарата !!!. С новите ще се нащракаш, а и се зареждат  |
|
|
 |
milev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 24, 2009 20:25 Заглавие: |
|
|
Бе то тва отдавна си го мисля ама ся не е на дневен ред
А пък парите за NIMH които ще дам ще са същите като литиево-йонните и за тва питам.Дали ще могат да се зареждат със зарядно за GSM и дали т'ва бутонче там е за смяна на напреженията. |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 24, 2009 21:07 Заглавие: |
|
|
Тези апарати имат много сериозни изисквания за вътрешното съпротивление на акумулаторите. На моменти консумацията е много голяма и моя апарат например, като подуши по-кофти батерии или акумулатори въобще не отлепва. Кодак С553. А ти нямаш намерение и да купуваш качествени. А ако го ползваш и рядко съвсем не си струва. Та мисля, че по-вероятно ще е само набутване. Ако решиш да пробваш, непременно пиши какъв е резултата  _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
milev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 24, 2009 21:12 Заглавие: |
|
|
E то най-малкото за резултата ама най вече ме интересува за какво е онова бутонче,че да не оплескам работата
Чудех се дали да давам снимка,защото с телефона не стават нещо особенно,но все пак
 |
|
|
 |
bobo Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 25, 2009 13:57 Заглавие: |
|
|
| По принцип заряда на Li-ion акумулатори, се различава коренно от тоя на Ni-Mh. Така че едва ли вътре може да се сложи литиев акумулатор и проблема не е в тия 0.8 - 0.9 волта разлика (сигурно може, но трябва да го зареждаш с оделно зарядно, което си е цифра). Най-добре, ако не ти се инвестира в нов фотоапарат, си вземи едно зарядно (те ги продават и с акумулатори) за Ni-Mh - струва 20-на лева с 4 акумулатора - пример: http://www.vali.bg/?group=73&article=8112&content=/article_content.php. Така докато си снимаш с 2-те батерии, другите 2 ще се зареждат. А и самите батерии не са много скъпи - 3-4 лева парчето. Иначе апарата позволява работа с такива батерии, справка: линк. Друго предимство е, че винаги можеш да си купиш 2 батерийки по 1.5 волта ако закъсаш някъде. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 25, 2009 15:45 Заглавие: |
|
|
| Не си играй с огъня |
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 25, 2009 16:22 Заглавие: |
|
|
| Ето линк със съвместимите с твоя модел батерии. Моя кодак го ползвам с 4 акумулаторни 2400 mAh, купени в комплект със зарядно, като ги въртя - с 2 снимам, 2 за резерв и вече 2-ра година нямам проблеми. |
|
|
 |
|