| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 29, 2009 20:18 Заглавие: Бастисах набързо два от уредите си... |
|
|
Днеска беше добър ден за демокрацията . Набързо си изгорих двата електронни уреда . И то по един лаишки начин и двата . Досега когато ми се налагаше да меря консумацията на прав ток ползвах все Унигора си а днеска реших това да свърша с електронния. Забравих да преместя пипалото в гнездото за милиампери и както съм дал врътката на мерене на ток допрях пипалата във веригата и уреда издаде багажа . Изгасна дисплея. Ето ви линк на уреда и там е поместена и схемата .
ЛИНК
Другия уред след същата манипулация той пък остана да свети и въртейки врътката на дисплея се появява числото 1 и пред него и след него указва на какъв обхват съм . Примерно на омове , на мерене на променливо , на право и така нататък само че нищо не отчита .Така си стои единицата . Утре ще му дам точния модел и на него.
Та ако някой се е ровил из тия уреди и ме насочи към нещо по конкретно ще е добре. Показания на снимката го отворих влизат 9в след бутона и ходят по разни схеми но дисплея е мъртъв.
http://radikal.ru/F/s52.radikal.ru/i138/0909/0f/3a48735abfb2.jpg.html
Бастисани са най левия и средния . За сега десния удържа фронта . _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Сеп 30, 2009 8:58 Заглавие: Re: Бастисах набързо два от уредите си... |
|
|
| коцев написа: | | Забравих да преместя пипалото в гнездото ...... |
Това ще е от прекомерната употреба на ракия.Намали малко темпото.А по въпроса -на схемата под означението на дисплея има един правоъгълник на който пише 7106. ICL7106-сменяш и си в играта.Ама ако е "плюнка" или квадратен корпус-лошо.На моя уред този чип е на цокъл.Скоро не съм го гърмял,но досега 4 пъти е сменян. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 30, 2009 9:23 Заглавие: |
|
|
По закона на Мърфи плюнка ще да е ама нека изгоря и третия и тогава ще го отварям .  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Сря Сеп 30, 2009 11:31 Заглавие: |
|
|
2-3 съм ремонтирал от по-малките също с 7106.При мен бяха с плюнка но по интелигентно направени. Плюнката е на платчица с размера на DIP-40 и ремонта не беше труден, та и тука е възможно да е така. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Сеп 30, 2009 12:56 Заглавие: |
|
|
| the_bull написа: | | .... Плюнката е на платчица с размера на DIP-40 и ремонта не беше труден, та и тука е възможно да е така. |
Ако е така -няма проблем-стига да не е направо на платката "изплюта".Най-бързо става като се нарежат краката на стария чип със секача после се извади всеки един с поялника,отпушват се дупките с помпата и боцваш новия чип.Ако има място(по височина) може да се сложи един цокъл за бъдещо улесняване при смяната  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 30, 2009 13:41 Заглавие: |
|
|
Плюнка ли е , храчка ли е ще го видя като ги отворя .Ама имам още 4 изгорели уреда та като гледам и тия двата ще им правят компания.
Тук е въпроса да попитам има ли някакви които да са до 150лв на цена ама да не им влияе такова кесим включване ,защото колкото и гледам да не сбъркам все съм оттървал козите из шубрака .  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 30, 2009 13:54 Заглавие: |
|
|
| В такъв случай вземаш три уреда с различни цветове, и ги кръстиш за мерене на напрежение, ток и съпротивление. Никога не можеш да ги объркаш, а и превключвателя се запазва. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 30, 2009 14:11 Заглавие: |
|
|
Нали точно така ги направих но кой дявол ме караше да меря ток с тях . Тоя най левия беше за мерене в омове съпротивленията че беше много точен средния го бях оставил на 200в право а най десния с него меря само електролитни кондензатори че мери до 2 200мкф. Той е жив за сега . Средния е полужив че поне отчита нещо по дисплея а най левия си е жив мъртвец .
Унигора съм го оставил на омове и меря с него транзисторите преходите и диодите . Немския Simpson с него меря право и променливо напрежение . Руския Ц4317М и един незнам каква марка пак стрелкови са дълбока резерва
Оделно на ласпито имам пак електронен уред и още електронен дето уж го дават да мери и честота но стоят и хващат пепел .
 _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
калина Опитен потребител

Регистриран на: 14 Яну 2008 Мнения: 450 Местожителство: стара загора
|
Пуснато на: Сря Сеп 30, 2009 14:19 Заглавие: |
|
|
и за някои други денят беше критичен  _________________ Човек се учи, докато живее. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 30, 2009 14:27 Заглавие: |
|
|
То това си е в реда на нещата да гризваме дръвцето от време на време ,но лошото е че нещо взе много начесто да ми се случва .
Ама тя срещата в Търново хептен наближи другата събота и неделя е и като ще си заредя Стилото със нафтица и като сложа пенсийката в джоба хич няма да ми идва на ум за уредите . Ще има само - пей сърце.
 _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|