| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
taralion Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 02, 2009 10:25 Заглавие: Геометрична настройка на Булсатком |
|
|
| Не знам дали правилно озаглавих темата, но ето въпроса: Ще монтирам Булсат под една стряха на къща. Имам опасения да не пречи, понеже е доста изнесена напред. Слагал съм много антени, но тука мястото е отговорно и не трябва да правя проба-грешки, защото после няма да ми стигнат финансите за ремонта на фасадата. Опитно съм установил, че поглеждайки отзад зад антената, държача на конвертора сочи посоката на мисления лъч до спътника, плюс височината на самият лист антена. Ако настроя отстрани ъгълът около 40* и посоката югоизток (ще направя успоредно пренасяне на антената от сегашното и положение), то ще имам грубо местоположението на антената и ще мога поглеждайки да видя по-моя начин пречи ли стряхата на къщата. Верни ли са моите сметки? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
maistor trichko Активен потребител

|
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 02, 2009 10:46 Заглавие: |
|
|
| Най-лесно е да се ориентираш по слънцето за посоката. Ако към 12:10 не пада сянка от стряхата върху антената - няма проблем, а спътника винаги е под слънцето. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 02, 2009 10:49 Заглавие: |
|
|
| В "DVB-то" не отговарят, а до утре трябва да реша проблема. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 02, 2009 10:57 Заглавие: |
|
|
| Що не залепиш временно на долния край на антената едно огледалце, и погледни огледалцето откъм конвертора и ще се види дали има просвет. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 02, 2009 12:45 Заглавие: |
|
|
| То стрехата ако закрива -ще закрива горния край на антената ,не долния . За ъгъла си прав -40-42 градуса трябва под този ъгъл да погледнеш от мястото където ще е горния край на антената ,ако не опираш с поглед или лъч от фенерче в стрехата -няма проблем ,иначе сваляш надолу антената и пак гледаш. http://www.al-soft.com/ изтегли си оттук "Satellite antenna alignment" има и за ъгъла ,и за препятствия може да провериш. |
|
|
 |
fugata Активен потребител

Регистриран на: 10 Авг 2006 Мнения: 72 Местожителство: около Монтана
|
Пуснато на: Пет Окт 02, 2009 15:18 Заглавие: |
|
|
| Mario-G написа: | | Най-лесно е да се ориентираш по слънцето за посоката. Ако към 12:10 не пада сянка от стряхата върху антената - няма проблем, а спътника винаги е под слънцето. |
 |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 02, 2009 15:40 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | То стрехата ако закрива -ще закрива горния край на антената ,не долния . |
Имах предвид това, че на Булсатком антените са офсетови, и при тях съм останал с впечатлението че има кръстосване на отразените лъчи, може би греша. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 02, 2009 17:31 Заглавие: |
|
|
| Изтегли си софтуера който съм дал ,там има точно картинка на офсетова антена ,лъча идва отгоре ,като от прожектор с паралелни лъчи ,а после след отражението се събира във фокуса .Поставяш отгоре една преграда и виждаш веднага ,че почва да закрива най напред горния край на антената ,това е . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 02, 2009 22:36 Заглавие: |
|
|
| Нода ми казва, че в тази програмка има вирусче, а утре може би ще е облачно. Идеята с огледалцето ми хареса. |
|
|
 |
|