|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bojitchko Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 26, 2009 20:41 Заглавие: Цифров фотоапарат |
|
|
| Включвам си апарата, обективът излиза и...до там. Нищо не работи - нито един бутон, нито една функция. Дисплеят е тъмен. Нося го в сервиза на "Искър" и ми съобщават за цена на ремонта, най-малко 88 лева. Ако струвало повече, щели да ми се обадят. С още толкова пари, ще си купя нов. Има ли разбиращи колеги да кажат какво да погледна, защото никога не съм разглеждал схеми на такава техника. Апаратът е Касио и батерията е заредена. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
elmondo-ivan Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 26, 2009 21:48 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Нося го в сервиза на "Искър" и ми съобщават за цена на ремонта, най-малко 88 лева | Мисля че колегите са ти го казали точно... _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
|
 |
danyguit2000 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 26, 2009 21:52 Заглавие: |
|
|
Скоро имах такъв проблем,като извадих мемори картата и го включих си заработи,като я сложих пак нещо нещеше,повторих няколко пъти тази процедура и си работи добре.
Не казвам,че е от картата,но може да пробваш,ако не се оправи от това значи е нещо друго... _________________ Skype user: gipson92494524 |
|
|
 |
fortech Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 26, 2009 23:10 Заглавие: |
|
|
След като провериш написаното по-горе от колегата , вземи под внимание следното:
Ако батерията е стара и е използвана активно , капацитета и може да е силно намалял.Ако е така , това , че е заредена , не означава че е добра и може да понесе пиковите токове по време на включване на апарата. Описаното от тебе го прави и моя апарат при слаба батерия.Така , че , опитай с нова и също заредена батерия и ако не тръгне --- в сервиза.
Успех. _________________ Всички знаят , че еди кое си не може да се направи.Обаче се намери един , дето не знае , и вземе , че го направи.Така се раждат някои открития. |
|
|
 |
bojitchko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 02, 2009 20:29 Заглавие: |
|
|
Най-после намерих време. danyguit2000 се оказа прав. Не мога да повярвам, че картата има отношение към ON/OFF функциите на апарата. Извадих картата и тръгна. Като я вкарах пак, продължи да си работи. И за тази операция, в сервиза, щяха да ми вземат 88 лева!
Благодаря на колегата! |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 02, 2009 20:43 Заглавие: |
|
|
Ами то точно за това е този форум според мен.Много неща от много хора могат да се научат!И много хора на много други могат да помогнат! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Private Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 03, 2009 14:49 Заглавие: |
|
|
| bojitchko написа: | | Не мога да повярвам, че картата има отношение към ON/OFF функциите на апарата. |
Фотоапаратът работи с картата като с дисково устройство.
При стартиране и обръщение към нея вижда, че има някакъв проблем
и не пали екрана. Точно както при Windows: при наличието на проблем
с диска му се пуска проверка преди стартирането на графичната среда.
Така е по-добре, отколкото да започне писане по сгрешена файлова система.
Като любопитен факт: при някои от по-старите модели на Canon процесорът е x86,
операционната система е DОS съвместима, има си букви за ROM-а и за картата памет.
Любопитни програмисти освен терминал за влизане в апарата, са написали
и няколко програмки за него, включително добре работещ Tetris:
> RayeR's homepage/Canon PowerShot A70
 _________________ -= All our life, we are beta testers =- |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|