| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Sawyer Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 04, 2009 12:00 Заглавие: Проблем: Samsung LCD SyncMaster 930BF ... |
|
|
Здравейте колеги,
Тази сутрин палейки компютъра, с незадоволство открих, че в десния край на матрицата на LCD монитора ми се е появила Бяла вертикална линия с дебелина 2 пиксела, която при отворен Internet Explorer се пада точно върху вътрешния край на слайдера на прозореца !
Понеже поназнайвам това онова за ремонтите като цяло, се моля, ако някой колега е открил Know How относно този проблем, да ми съпортва, ако има желание разбира се, за да не откривам топлата вода
Обикновено до сега не съм молил за помощ от това естество, но сега става въпрос за личният ми монитор ...
Решавал съм различни проблеми на повредени LCD монитори, които проблеми обикновено се крият в захранващия блок ... Имам известни съмнения, че и моят проблем се крие по захранване, защото вече разглобих и опипах лентовите свръзки на матрицата и платката за управление на матрицата, но лентата не помръдва ...
Утре ще сменя двата кондензатора 1000/16V и двата 1000/25V за да елиминирам всякакви съмнение относно неправилна филтрация на напреженията, както и профилактично ще сменя и 470/25 V, макар, че той никога не ме е бъзикал.
Монитора е на 3 години и малко ... и точно това ме кара да се ровя по филтрацията ...
В същото това време, в главата ми минават и мисли, противоречиви на посоката, в която размишлявам и точно това ме накара да поискам помощ от колега, за което благодаря в аванс на всеки отзовал се ...
Благодаря ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 04, 2009 14:39 Заглавие: Re: Проблем: Samsung LCD SyncMaster 930BF ... |
|
|
| Sawyer написа: | | В същото това време, в главата ми минават и мисли, противоречиви на посоката, в която размишлявам | Никак не са лишени от логика мислите ти особено, ако те включват и дефект на матрицата или лоши спойки на платката и! |
|
|
 |
Sawyer Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 05, 2009 0:01 Заглавие: Re: Проблем: Samsung LCD SyncMaster 930BF ... |
|
|
| ggg3 написа: | | Никак не са лишени от логика мислите ти особено, ако те включват и дефект на матрицата или лоши спойки на платката и! |
| малко по-горце моя милос написа: | | ... защото вече разглобих и опипах лентовите свръзки на матрицата и платката за управление на матрицата, но лентата не помръдва ... |
Дефект на матрицата вече изключих, защото самата матрица запали с друго захранване и управление и лентата я нямаше
Но, благодаря за коментара  |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Окт 05, 2009 0:33 Заглавие: Re: Проблем: Samsung LCD SyncMaster 930BF ... |
|
|
| Sawyer написа: | | ...защото самата матрица запали с друго ... управление и лентата я нямаше |  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 05, 2009 1:54 Заглавие: |
|
|
Това,че си я пипал,барал и т.н. принципно не значи нищо.Вече се разбра,че не е матрица,като изненадата си оставил за края.Та да ти се молим да ни кажеш и да се забавляваш с колегата.Това да ти прилича на форум към вестник "Стършел"? _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 05, 2009 6:52 Заглавие: |
|
|
Не е от захранването и от инвертора.То остава само една друга платка вътре  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 05, 2009 8:32 Заглавие: Re: Проблем: Samsung LCD SyncMaster 930BF ... |
|
|
| Sawyer написа: | | Но, благодаря за коментара | Аз не правя коментар, защото не съм коментатор а тв. техник с приличен опит в тая област и съм убеден, че така описания от теб дефект е дефект на матрицата, но е излишно да се спори. За теб остава истината за случая а за мен поуката! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 05, 2009 8:56 Заглавие: |
|
|
Айде стига толкоз "пипни ме тук,пипни ме там".
Тя тая работа не е като "оная работа" и ако ставаше само с пипане....  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|