|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fugata Активен потребител

Регистриран на: 10 Авг 2006 Мнения: 72 Местожителство: около Монтана
|
Пуснато на: Вто Окт 06, 2009 6:57 Заглавие: Fiat Punto CD BP2375 - CANCHECK и странно стартиране. |
|
|
Blaupunkt 7 642 375 316
CPU- D70F3079AYGC
Mem- ST95320, 25P10
Познат си купува Пунто, но с липсващ касетофон. Свалят му същият от друго (катастрофирало) Пунто, защото държи всичко да си му е точно. До тук добре, започват проблемите.
Оказва се, че сваленото радио е привързано към колата.
Когато го включил, на дисплеят изписало CANCHECK, демек - "ЧЕСТИТО"!
На буксата за радиото на колата, кабелите CanA и CanB липсват. Явно не е предвидена за тази екстра.
За първи път си имам работа с подобно радио, ако знаех че е такава мъка...
По някакво щастливо стечение на обстоятелствата, попаднах на човек, който ми оправи бинчето в 95320. Записах го и радиото тръгна, дори и кода го беше махнал.
Когато го монтирахме, трябваше да изгаси габаритите или да запали колата за да включи. Това ме озадачи, но него това го устройваше и каза че няма проблем. Като си тръгнал, на всяко включване на мигачи, започнало да се вкл.-изкл. в такт с мигача. На другият ден въобще и не включило...
С друго радио няма подобни проблеми, така че едва ли в колата е причината.
Оставих го около месец да отлежи и сега отново го подемам, ама с малко ваша помощ.
Това което ми е ясно след пробите с ТЕС и оглед на платката е:
- Имаше окислявания на куплунга, който е връзката между основната платка и платката на дисплеят, а също така и на платката за буксите (захр., говорители). Всичко съм премахнал чрез отпояване и щателно измиване.
- Слагам на ТЕС-а 12,6 В. и включва. Консумация около 0.5А. След около минута-две, започва да мига (вкл.-изкл.), докато изгасне дисплеят окончателно. При това положение, като натискам ON/Off, консумацията се изменя от 0.35А до 0 и обратно при следващото натискане. Покачвам на 13.2... свети още известно време и отново... отиваме на 14.4, същото положение. И така до 16 волта. На това напрежение работи, колкото го оставиш дълго. Като престои една нощ без захранване - отново същата история.
- Изводът за 12-те волта, които се управляват от контактният ключ не се използва. Отива до два смд елемента, които не са залепени. Те пък имат връзка с няколко транзистора. На колекторът на единият от тях се появява напрежение точно 12.6, когато включи... независимо с колко съм го захранил. Интересното е, че на другите му два няма, никаква разлика.
Схема не успях да му намеря , а и не успях да го прозвъня. Подавах му на колектора и външно през резистор - не иска.
Възможно ли е от грешен запис да е проблема, или има нещо което пропускам?
Предположих, че има някаква схема за следене на напрежението в инсталацията на колата, в случай че динамото откаже... , ама това от безисходицата в която съм. Стаб. захр. напрежения са: 9В, 5В и 3.3В. Те не се променят въобще - стабилни са.
Ще съм доволен на идеи, как да се справя с туй нещо, като изключим тази, до която и аз съм стигнал...
16 волтов акумулатор по поръчка.
Благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
omegata Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 06, 2009 8:17 Заглавие: |
|
|
Защо не качиш оригиналния дъмп да го разгледаме,може и с нещо да помогнем.Но ни трябва оригиналния не дъмпа дето са ти го дали. _________________ проблема винаги се крие там където най малко очакваш |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 06, 2009 8:45 Заглавие: |
|
|
Нямам достатъчно мнения, поради това не го приложих и него.
Ако е нужен, качил съм го ТУК
Два файла са, единият е с понито, другият с Испрог.
Това е оригиналният, като го сравних с този дето ми го върнаха, имаше разлика само в две от клетките.
Друг път качвай във файлообменника или на някое по-смислено място,като нямаш необходимата бройка Никой не е длъжен да чака едиколко си секунди
Последната промяна е направена от fugata на Вто Окт 06, 2009 9:53; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Окт 06, 2009 8:45 Заглавие: |
|
|
100% не е дъмп.Щом е текло вътре има още окиси и разядени проходни отвори. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 06, 2009 10:03 Заглавие: |
|
|
Точно където бяха окисите няма проходни отвори. Както казах бяха предимно на връзката с дисплея - отлепял съм ги от платката и зачиствал, контактите също. Под напрежение съм мерил и от двете страни. Прозвънявал съм и с уреда.
Второто място беше на клемореда с буксите - свалял съм го и него.
Като разлепях, мирисът беше нещо от рода на прах за пране, течност за чистачки...
Прави ми впечетление, че на извода CanA има 3.1волта, а на CanB - 2. Не знам това нормално ли е? Толкова си е и когато си работи.
п.п. оправих линка, че от училище още, имам стрес към червеният цвят в тетрадката ми...  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|