| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Optikmen Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 22, 2009 21:15 Заглавие: Проблем с Fortron Epsilon 700 watt. |
|
|
Дадоха ми следното захранване.Fortron Epsilon 700 watt за ремонт.Има активна корекция.Понеже нямам схема,а е адски наблъскано,някой може ли да помогне.
Захранването дава 470 волта на първичната.Би трябвало да е 390.Ако му окъся зеленото към маса,след 5-6 секунди развърта перката.На 12 волта излизат 5-6 волта.На 5 волта 2,6.На 3,3 волта излизат 3,3 ама много накъсани.Вижда се на осцилоскоп.Ако пусна товар на 5 волта,захранването спира.Та въпроса ми е някой ако е правил такова захранване и може да помогне.Или схема ако може да даде.Оптроните ги измерих всичките.Мисля че са окей.
Skype soma-mu [email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Окт 22, 2009 22:39 Заглавие: Re: Проблем с Fortron Epsilon 700 watt. |
|
|
Ако е с 2 мощни транзистора в първичната част мерни ги както и там около тях.Също виж вторичните вериги, диодите и кондензаторите.С какъв ШИМ контролер е ? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Optikmen Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 22, 2009 22:59 Заглавие: отговор |
|
|
| Интегралната схема е PS223.Пише в ръководството и че е тясно специализирана интегрална схема за компютърни захранвания.Мисля че крайните транзистори са 4. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Окт 22, 2009 23:57 Заглавие: Re: отговор |
|
|
Ами и 4 да са ... те са по двойки или поне би трябвало...Виж дали са 2 по 2 в паралел.Мерни с осцилоскоп ако имаш под ръка какво ги щрака и да ли е нормално. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|