Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся DC-AC 4 kW инвертор
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tito_trifonov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София, Благоевград

МнениеПуснато на: Чет Окт 15, 2009 10:34    Заглавие: Търся DC-AC 4 kW инвертор Отговорете с цитат

Здравейте! Някой да знае за фирма дето да предлага DC-AC инвертор за около 4 kW изходна мощност. Държа да е подобен инвертор защото искам поне 4-5 часа, че и повече да държи един предавател от 1 kW. Може и як UPS с възможност за монтаж на акумулатори.

Благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла MSN Messenger
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Чет Окт 15, 2009 10:51    Заглавие: Re: Търся DC-AC 4 kW инвертор Отговорете с цитат

То не само Киловатите ами и яки акумулатори..Имай в предвит, че за тоя предавател ( мисля за FM става въпрос.. ) Трябва да е задължително синУсоИда формата на сигнала, а не модифицирана!И 2KW ти стига но с яки акумулатори.
tito_trifonov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 15, 2009 11:00    Заглавие: Re: Търся DC-AC 4 kW инвертор Отговорете с цитат

Здрасти Smile от давна не сме си писали... Съгласен съм на 100 % с тебе трябва ми инвертор с чиста синусоида... Имаше една фирма с която съм работил преди, казваше се Sinecare, но вече не внасят за България. Много жалко защото бяха наистина свестни инвертори. Нямам много доверие на UPS- те, особено on-line за тази цел, тъй като всичко минава през батерията и когато батерията умре.... няма пускане. Веднъж ми се случи точно това и от тогава инвертори и/или дизелови агрегати. Не се цели бързодействие а надеждност...... дори и 1 мин да няма ефир докато се включи агрегата или инвертора не е проблем, важното е да съм сигурен че ще включи когато няма ток.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла MSN Messenger
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 15, 2009 11:04    Заглавие: Re: Търся DC-AC 4 kW инвертор Отговорете с цитат

On line UPS те ако са читава марка няма проблеми аз тука при 315V мрежата като ми изгоря всичко почти само те останаха със свалени авт. предпазители.. И на диаграмата бяха отчели последно 315V Shocked .Като не целиш бързодействие толкова... (макар че за ефир е важно, просто съм имал доста як предавател преди.. ). Вземи един генератор.. има много евтини Budget дето за 200 та си лева къртят иначе на работа имаме една Yamaha 2KW като куфарче е 4 тактова нито се чува нито пуши толкова да не говорим, че е супер лека. Smile
tito_trifonov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 15, 2009 11:12    Заглавие: Re: Търся DC-AC 4 kW инвертор Отговорете с цитат

DJ69VN написа:
..Вземи един генератор.. има много евтини Budget дето за 200 та си лева къртят ....)

А бе предавателя се намира на една хижа дето е 40 - 50 мин. с як джип от нормален асфлатиран път. Минимум по 3-4 пъти в седмицата тока спира за по 3-4 часа. Няма просто кой да ходи да налива нафта на агрегата.... за това инвертор или UPS... За това ти казвам по-добре да няма 30 - 40 сек. ефир отколкото да спре за 4 часа или ако UPS издаде багажа да трябва да се ходи до там по-възможно най-бързия начин.... да кажем в 22:00 вечерта Smile
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 15, 2009 11:18    Заглавие: Re: Търся DC-AC 4 kW инвертор Отговорете с цитат

Ами тогава найстина UPS или инвертор..Разгледай APC тата и като намериш подходящ доставчик...Искай гаранция, че няма да имаш проблеми!И да не забравиш добра защита преди UPS а!Може и след за всеки случай Rolling Eyes
tito_trifonov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 15, 2009 11:44    Заглавие: Re: Търся DC-AC 4 kW инвертор Отговорете с цитат

DJ69VN написа:
..Разгледай APC тата и като намериш подходящ доставчик... Rolling Eyes

Точно APC ми е гърмяло така както ти казах.... Ще поразгледам все пак... може и да имат нещо по-свестно.
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 15, 2009 11:55    Заглавие: Re: Търся DC-AC 4 kW инвертор Отговорете с цитат

То предполагам ти е ясно, че каквато и марка да е винаги има издънки!Аз имам доста бройки работещи ARTronic който като ги видях вътре се чудя как не са се запалили...Ама работят като цяло добре само дето понякога при преминаване от акумулатор на ток не искат да тръгнат!Иначе това, че е гръмнало - нищо не значи..Идват въпросите:
-оригинално ли е било?
-какво е станало с мрежовото напрежение?
-контакта занулен ли е бил и как е бил направен?
-в какви условия е работел UPS а?
-на какъв товар е бил подложен?
И какво ли не....Мисълта ми е, че не винаги като нещо гръмне и дай да кажем, а тя тая марка е скапана Smile
tito_trifonov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 15, 2009 12:14    Заглавие: Re: Търся DC-AC 4 kW инвертор Отговорете с цитат

Само да ти кажа ARTronic при мен се е палил много стабилно и то Laughing
Само да ти отговоря на въпросите:

-оригинално ли е било? - Така твърдят от JAR Comp. (Не съм го купувал аз, но изглеждаше съвсем оригинално)

-какво е станало с мрежовото напрежение? - Ами спряло е, дали е имало някакъв пик обаче няма как да знам. Имаше техника дето не беше на ups-а и не беше изгоряла. Разбира се и това не значи че не може да е имало.

-контакта занулен ли е бил и как е бил направен? - Всичко е заземено там. Няма как да не е щом има антена.

-в какви условия е работел UPS а? ами нормални условия 25 +/- 4 градуса по целзий ежегодно.

-на какъв товар е бил подложен? - 800- 1000 W При максимална за UPS- 2100 W (3000 VA)

Иначе не ме разбирай погрешно не казвам, че марката е скапана. но имам горчив опит с нея що се отнася за възможността да се използва за предаватели и малко ме е страх вече. Може пак да вземем APC ако не намеря инвертор...
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 15, 2009 12:41    Заглавие: Re: Търся DC-AC 4 kW инвертор Отговорете с цитат

Инвертори има виж из Google.Но само да ти дам един жокер..Последния път (наскоро) като търсих .. намерих 150W за 250лева!И то някаква си марка там...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети