|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
a_atanasov Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 18, 2009 11:10 Заглавие: Аларма за забравена врата на стая |
|
|
Здравейте на всички.
Стана студено и вече пускаме печки. Някои си имат парно, но не съм от тях.
Въпроса ми е има ли такава аларма - отваряш, влизаш, затваряш - не пищи. Отваряш, влизаш, не затваряш - изчаква 10-20 сек. и почва да пищи.
В магазините за левче има едни с рид-ампула, но не изчакват въобще, направо пищят.
И да е малка по размер, и не много скъпа.
Лек ден. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 18, 2009 12:37 Заглавие: |
|
|
Това може да се направи с помощта на таймера 555, един транзистор с силна положителна обратна връзка и пиезо-пищялка от телефон или някакъв друг малък звуков източник. Лошото е че ще му трябва и захранване. Имам нещо подобно което се захранва с батерия и издържаше доста време. Потърсете по магазините за охранителна техника там може да има готови такива устройства. _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
fortech Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 18, 2009 13:25 Заглавие: |
|
|
Можеш да си направиш такава аларма от тази с рид-ампулата , просто я използвай като датчик към схемичка за закъснение. Напиши когато е отворена вратата в какво състояние са контактите на ампулата и ако имаш нужда ,ще помогнеме със схемичка
Успех. _________________ Всички знаят , че еди кое си не може да се направи.Обаче се намери един , дето не знае , и вземе , че го направи.Така се раждат някои открития. |
|
|
 |
a_atanasov Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 18, 2009 14:17 Заглавие: |
|
|
Утре мисля да взема една такава "аларма".
Но съдейки по цената (1 лв.), в нея има батерия, рид-ампула, ключе и пищялката. Магнитната част държи ампулата затворена и при отваряне на вратата пищалката сработва. При затваряне на вратата спира. Не ми се вярва да има каквато и да е електроника. Идеята ми е да вмъкне в същата кутия закъснение някакво.
Повече подробности ще имам като оперирам "алармата".
Благодаря на отзовалите се. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|