| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jayka256 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 22, 2009 21:07 Заглавие: Инвертор 12 - 220 V |
|
|
Здравейте,
Студент съм по електроника и съм си избрал за дипломна работа проектиране на инвертор, който ще движи помпа ,монтирана на домашно парно.помпата работи на 220v и има 3 степени на работа 15, 25 и 45 вата.(приемам 4е ше работи на 15) инвертора трябва да работи на 12 волтов стандарт т.е. да се захранва от акумулатор.питането и молбата ми е някои знае ли какъв драйвер да използвам.ориентирал съм се към клас Д драйвер, който ще управлява мостова схема транзистори,към която ще е свързан товара посредством филтри...основните ми изисквания към драйвера е да работи на 12 волта( 10.8 ) и да е евтин.ако има вграден модулатор е за предпо4итане. помощта на някой със знания и материали за инвертори е добре дошла. Благодаря предватително
В българския език съществува буквичката "Ч" Също така като искаш някаква документация си оправи мейла от профила да е видим |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 22, 2009 21:51 Заглавие: |
|
|
| Ако може , заснеми Вашите учебници, където става дума за това, що е то драйвер, за да знаем и ние за какво става дума. А ако ползваш търсачката на форума, с думата инвертор, може да намериш много полезни неща. |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 23, 2009 0:57 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Проектиране на инвертор, който ще движи помпа ,монтирана на домашно парно.Помпата работи на 220V |
Което означава, че трябва да има СИНУСОИДА, а това от своя страна значи по-сложна схема, защото иначе .... лошо за помпата...
Останалото прочети сам. |
|
|
 |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 23, 2009 8:19 Заглавие: |
|
|
Ако търсиш схема може да ползваш тази http://shematic.hit.bg/diagram/transver.gif Изпробвана е и работи точно за тази цел която я искаш. _________________ "Живей така,че след време да те е срам да разказваш,но да ти е гот да си спомняш" |
|
|
 |
ГОГО ТОК Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 23, 2009 9:24 Заглавие: |
|
|
| Инфо за трансформатора от схемата , моля . |
|
|
 |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 23, 2009 9:36 Заглавие: |
|
|
Ами то си пише отдолу под схемата 2х10V. Вече ти си изчисляваш трафа според тока, който ще консумира дадения консуматор. _________________ "Живей така,че след време да те е срам да разказваш,но да ти е гот да си спомняш" |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 25, 2009 19:39 Заглавие: |
|
|
Една малка подробност : схемата няма защита почти никаква , освен 15-те ампера предпазител във веригата . |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Окт 25, 2009 19:52 Заглавие: |
|
|
И сложи по един диод RL206 примерно паралелно и обратно на преходите на крайните транзистори ако нямат вграден... Както и един на захранването на входа след предпазителя към маса. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
jayka256 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 26, 2009 21:04 Заглавие: re |
|
|
благодаря за отговорите
искам само да попитам следното:
1.) така както пише на схемата със тия резистори и тоя кондензатор(ако съм прочел правилно 10К 10К 100 микрофарада ) честотата на този 555 е 0,48 херца(или трябва да е 48(50) херца
2.)555 служи за тактов генератор който подава импулси на брояча на Джонсън, които включват един от диодите(на всеки такт) , токовете се сумират преди буфера, и оттам към гейтовете на МОС транзисторите.
Прощавайте че питам толкова подробно,но на защитите наистина трябва да знам за какво става дума  |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 27, 2009 22:24 Заглавие: |
|
|
| Честотата на генератора трябва да е 10 пъти по висока,защото брояча я дели на 10.И една подробност която никой не каза-изходното напрежение не е синусоидално,уточни все пак какво трябва да има на изхода! |
|
|
 |
|