| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 18, 2009 10:50 Заглавие: Защита по ток при малка мощност? |
|
|
Трябва ми схема и формули за изчисляване на модул за защита по ток при напражение 3-15V и ток 50-2000мА, имах идея да го реализирам с мощен резистор и ниско съпротивление в/у който да следя пада на напреже ние с транзистор, но неуспях да подбера правилните стойности.
Идеята е да подавам сигнала към микроконтролер и така да следя крайните позици на бавнооборотен електромотор с ограничител на позицията.
Стойностите който съм дал за ток и напрежение са в големи диапазони защото ще ми се наложи да управлявам както миниатюрни мотори така и такива за вдигане на авто ел стъкла. _________________ Дървени щори |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 18, 2009 18:42 Заглавие: |
|
|
Брее.. , не знаех че е толкова сложна формулата, един транзистор да се отпуши при съпротивление вързано база-емитер еди колко си, и при предположение, че прехода е примерно 0.65V. ? _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 18, 2009 23:14 Заглавие: |
|
|
Благодаря за ценния пост колега.
доста време си поиграх и не успях да го докарам до 5V ttl нива. _________________ Дървени щори |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 19, 2009 7:14 Заглавие: |
|
|
1. Защо реши, че си му колега?
2. Какво общо има напрежението на TTL нивата с токоограничението?
3. След вторият ти пост определено вече не става ясно какъв точно ти е проблема и заради това темата ще отиде на друго място (понеже обичаш да питаш). |
|
|
 |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 19, 2009 11:15 Заглавие: |
|
|
Идеята е при повишаване на тока над определена граница в/у дадения резистор да получа сигнал който да подам към микроконтролер с 5 волтови нива.
Нарекъх го колега защото е по културно отколкото да го наричам само по прякор или по друг начин.
А правилото за побликуване на личния мейл не го считам за правилно и коректно за това не го правя!
От доста време не бях писал в този форум и с разочарование уставнових, че и тук е настъпило времето на всевъзможните модераторски забрани и поправки.
Вярно пълно е с глувави въпроси /не че и моите не са/, но нека уважение да има между потребителите.
Поздрави Калин _________________ Дървени щори |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 19, 2009 11:23 Заглавие: |
|
|
| kalin написа: | | От доста време не бях писал в този форум и с разочарование уставнових, че и тук е настъпило времето на всевъзможните модераторски забрани и поправки. |
Като не ти харесва това че във форума има някаквиш правила и някакъв ред-винаги можеш да го напуснеш.
| kalin написа: |
А правилото за побликуване на личния мейл не го считам за правилно и коректно за това не го правя!
|
А за това правило си пише във темата как може да се изпише и-мейл за да няма проблеми със спам-ботове и т.н.Само че теб разбира се те е домързяло да я прочетеш.
А самите правила на форума са за да се спазват,а не да философстваме по тях или да изпълняваме това което ни е угодно от тях.И на мене в много интернет сайтове не ми допадат разни правила,но се съобразявам.Мисля че никой не е докаран тук насила...
P.S.Сега в другата тема някой и да може да ти даде нещо трябва или да си играе да го качва някъде по някакъв файлов сървар,imageshack или прочие или модератор да ти пише мейла,щото теб те домързя да си го оправиш.Още повече че на такива "неща" мястото им определено не е във файлообменника-първо само ще го пълнят,второ-никой няма после да ги потърси там,трето-даже и да ги потърси впредвид че не иде реч за техническа документация със съответните марка и модел се съмнявам да се индексират правилно и търсачката да ги улови впоследствие даже и на някой да му дотрябват.
Така че като говорим за уважение,айде първо да уважаваме другите потребители и времето им.Както и времето на модераторите.Щото никой с нищо не ни е длъжен.А и подобни писачи които си личи че не горят от желание да си мръднат пръста да подпомогнат поне малко хората благоволили да им отговорят на питанията май взеха да идват малко вповечко на тоя форум. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|