| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Slavko58 Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 21, 2009 16:51 Заглавие: Определение за галванична връзка |
|
|
Моля участниците във форума, ако обичат да дадат точна формулировка за понятието "галванична връзка". _________________ Хората са казали:"В спора се ражда истината!". Не са разграничили обаче спора от караницата . . . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 21, 2009 18:15 Заглавие: |
|
|
При подаване на + и - в точки А и Б да протече ток помежду им. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Окт 21, 2009 19:07 Заглавие: |
|
|
При понятието "електрическа връзка" се случва същото. Каква е тогава разликата между галванична и електрическа такава? _________________ Хората са казали:"В спора се ражда истината!". Не са разграничили обаче спора от караницата . . . |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 21, 2009 20:50 Заглавие: |
|
|
През кондезатор също имаш електрическа връзка но ако подадеш + и - няма да протече ток Е не и след известно време  |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 22, 2009 7:57 Заглавие: |
|
|
| vladimir_ki4ev написа: | | През кондезатор също имаш електрическа връзка но ако подадеш + и - няма да протече ток... |
Кондензатора не е достатъчно условие за галванично разделяне - трансформатора е друго нещо. |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 22, 2009 16:44 Заглавие: |
|
|
Благдаря за отзивите. Левски за малко да стане с един фен повече. _________________ Хората са казали:"В спора се ражда истината!". Не са разграничили обаче спора от караницата . . . |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 22, 2009 17:47 Заглавие: |
|
|
Дали не искаше да кажеш, че ФК Левски за малко да остане с един фен по-малко?
..
п.с. Филипов, Вярно. Мъка ми е за феновете дето галванично се разделят с ... кондензатори
Само Левски Сф
Последната промяна е направена от emoome на Чет Окт 22, 2009 18:14; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 22, 2009 18:39 Заглавие: |
|
|
Последният ми пост е абсолютно правилен. Това беше облог - един пишман майстор се закле да мине във "вражеския лагер", ако му докажа, че прилагателното "галванична не се отнася само до галванотехниката" - по негови думи. И тъй като от външни източници знам, че това (изневяратавярата на любимия отбор де!) е нещо много трудно, се навих да питам специалистите тук като арбитражна страна. Неслучайно съм публикувал въпроса тук.
| Цитат: | | За футбол има друга тема. |
На базата на написаното по-горе предполагам е ясно, че нямам намерение да навлизам в областта на най-популярния спорт. Аз лично не съм особено запален по футбола, особено по българския, но
| Цитат: | | За футбол има друга тема. |
Поздрави на всички!!! _________________ Хората са казали:"В спора се ражда истината!". Не са разграничили обаче спора от караницата . . . |
|
|
 |
|