| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
naasko Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 18:19 Заглавие: Въпрос за UPS |
|
|
| UPS е модел APC pro 1400 Купих му нови батерии по 17AH 12V две свързани последователно, но след около 7 месеца ми се наложи да го ползвам за по дълго като спря тока и за мое учудване падна след 10 минути. Като ги смених караше около 1 час. По машината не е променяно нищо. Волтажа който подава UPS на батериите е 27.4V а тока който измерих с мултицета (той мери до 2А) беше 002 до 003. Това е състоянието при напълно заредени батерии. Възможно ли е батериите да са скапани или се презареждат и умират. Тествах го с други батерии и пак си държи около 1 час |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
elmondo-ivan Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 18:44 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Възможно ли е батериите да са скапани | Сменяй с нови , но по-оферни... _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
|
 |
naasko Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 20:10 Заглавие: |
|
|
| Това не ми дава отговор на въпроса в нормите ли е зарядния ток който падава самия UPS на батериите, и той постоянно ли ги държи по този начин будни или в даден момент трябва да спре зарядния ток към тях като стигнат до някакво ниво ? |
|
|
 |
elmondo-ivan Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 20:31 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Волтажа който подава UPS на батериите е 27.4V а тока който измерих с мултицета (той мери до 2А) беше 002 до 003. | Всичко си е нормално.Просто са се скапали акумулаторите  _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 20:39 Заглавие: |
|
|
| Нормално е след продължителен престой на оловните акумулатори да падне капацитета им. разреди напълно батериите с лампа и ги зареди наново убеден съм че проблема ти ще се реши и без подмяна. А ако си беше направил труда да прочетеш инструкцията за експлоатация на този UPS сега нямаше да задаваш такива въпроси. |
|
|
 |
naasko Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 21:59 Заглавие: |
|
|
| Това беше първото което направих, но положението не се промени. Лошото е че има и външна деформация леко подуване на корпуса на клетките, което е обезпокоително за мене. Възможно ли е да е късо заради големия ток който трябва да дават продължително време и оделно теста при всяко негово пускане който той прави ? Все пак са само 7 месеца старите ги ползвах около 3 години |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 22:25 Заглавие: |
|
|
| Кой знае колко са лежали по складове преди да ги купиш . |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 23:43 Заглавие: |
|
|
| А калибрира ли APC-то след като смени батериите? Нека от там да започнем ... |
|
|
 |
naasko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 01, 2009 2:59 Заглавие: |
|
|
| Хатака започна интересното това не съм го направил, но ако ми кажеш и как цена няма да имаш. Кабела за ком порта съм го потурчил някъде, но ще направя нов ако трябва. |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 02, 2009 23:40 Заглавие: |
|
|
Моля ако може целия коригирай!
Коригирал съм ти поста Не се отговаря с този бутон _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
|