Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Да почетем паметта на загиналите български воини!!

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 07, 2009 18:46    Заглавие: Да почетем паметта на загиналите български воини!! Отговорете с цитат

Църковния празник Архангелова (мъжка) задушница е ден, в който по традиция се отдава вечна признателност на загиналите по бойните полета и в операции по поддържане на мира български военнослужещи.
Само във Военният мавзолей-костница на Софийските централни гробища,построен през 1924 г. са положени костите на близо 4000 български воини, участвали в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война.
Ритуалите в памет на загиналите български воини се провеждат от 1924 г. Прекъснати са през 1946 г. През 1992 г., Министерството на отбраната и Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите възстановяват ритуала.
http://www.youtube.com/watch?v=nFsAHT6l7FQ
Ще се задоволим с тоя клип.Навремето имаше един правен-много по-добър и въздействащ за загиналите в Кербала.За съжаление отдавна е изчезнал от интернет.Докато си поиграх да го търся обаче намерих два варианта на "Кербала-кючек",една песен на Амет със същото име,както и едно рап-парче със същото име и текст явно насочен към аудитория от някой дом за умствено изостанали.Но от въпросния клип за загиналите в българското интернет-пространство-ни вест,ни кост.Явно просто не е толкова интересен на фона на музикалните шедьоври,които твори автора на знаменития хит "гъци-гъци".
Както и да е-нека се поклоним пред паметта на тези хора загинали за България.Без значение от тяхната религия или етнос.Без пишман-патриотарщина и кръчмарски национализъм.Такъв-простичък поклон.
Мисля че тия хора го заслужават Exclamation
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Ное 08, 2009 11:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Войни, а не воини. Wink
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Ное 08, 2009 11:48    Заглавие: Отговорете с цитат

hapy_boy_21 написа:
Войни, а не воини. Wink

То преди да редактираш поогледай как си с правописа
hapy_boy_21

Отговори: 28
Видяна: 1210
МнениеФорум: Общи приказки - Just talking Пуснато на: Пет Май 27, 2005 19:46 Заглавие: ако за мен става вапрос
Объркал съм се 10 блока по 100 вата, сигурно сте се сетили.
Но за какво ви е такава мощност ?

да и аз мисля 4е 10 по 100 е 1000 Вата Razz ако става дума за мен ами занимавам се сас
Пък ако беше написал и нещо по темата......
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 08, 2009 11:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Така ли Question Аз пък да не знам Evil or Very Mad
http://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%B2%D0%BE%D0%B8%D0%BD
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети