|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 07, 2009 18:46 Заглавие: Да почетем паметта на загиналите български воини!! |
|
|
Църковния празник Архангелова (мъжка) задушница е ден, в който по традиция се отдава вечна признателност на загиналите по бойните полета и в операции по поддържане на мира български военнослужещи.
Само във Военният мавзолей-костница на Софийските централни гробища,построен през 1924 г. са положени костите на близо 4000 български воини, участвали в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война.
Ритуалите в памет на загиналите български воини се провеждат от 1924 г. Прекъснати са през 1946 г. През 1992 г., Министерството на отбраната и Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите възстановяват ритуала.
http://www.youtube.com/watch?v=nFsAHT6l7FQ
Ще се задоволим с тоя клип.Навремето имаше един правен-много по-добър и въздействащ за загиналите в Кербала.За съжаление отдавна е изчезнал от интернет.Докато си поиграх да го търся обаче намерих два варианта на "Кербала-кючек",една песен на Амет със същото име,както и едно рап-парче със същото име и текст явно насочен към аудитория от някой дом за умствено изостанали.Но от въпросния клип за загиналите в българското интернет-пространство-ни вест,ни кост.Явно просто не е толкова интересен на фона на музикалните шедьоври,които твори автора на знаменития хит "гъци-гъци".
Както и да е-нека се поклоним пред паметта на тези хора загинали за България.Без значение от тяхната религия или етнос.Без пишман-патриотарщина и кръчмарски национализъм.Такъв-простичък поклон.
Мисля че тия хора го заслужават  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hapy_boy_21 Опитен потребител

Регистриран на: 22 Май 2005 Мнения: 448 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 11:20 Заглавие: |
|
|
Войни, а не воини.  _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 11:48 Заглавие: |
|
|
| hapy_boy_21 написа: | Войни, а не воини.  |
То преди да редактираш поогледай как си с правописа
hapy_boy_21
Отговори: 28
Видяна: 1210
МнениеФорум: Общи приказки - Just talking Пуснато на: Пет Май 27, 2005 19:46 Заглавие: ако за мен става вапрос
Объркал съм се 10 блока по 100 вата, сигурно сте се сетили.
Но за какво ви е такава мощност ?
да и аз мисля 4е 10 по 100 е 1000 Вата Razz ако става дума за мен ами занимавам се сас
Пък ако беше написал и нещо по темата...... _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|