| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 19, 2005 16:31 Заглавие: ТДА4601 -менте или пък аз съм менте техник ?? |
|
|
Колеги преди 10 дни ми донесоха Grundig с захранване с ТДА4601. Констатирах че е дефектна схемата като взех от друг телевизор и захранването тръгна.Тъй като нямаше на магазина схема го оставих да чака.Вчера взех две схеми от магазина и направо запоих едната но захранването не тръгна.Сложих цокъл слагам и другата и пак неще.Отивам в магазина и взех всичките 9 броя да ги пробвам Нито с една не тръгна.Какво забелязвам като меря .На 9 краче захранването не е10-12в а първоначално е около 30 и постепенно след около една минута пада на 10-11в.Значи нещо вътре в схемата не е добре според моите науки.За мене серията не е добра а цената е солена 8.60лв.
Въпроса ми е следния . Може ли с някаква химия да изменя нещо та да тръгнат тия схеми и някой имал ли е този проблем ?Или пък аз съм менте техник ?? _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kaloyan Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 19, 2005 16:40 Заглавие: |
|
|
| пробвай да намериш руска от тях не съм срещал менте.колкото до химия едва ли.от TDA4601 ми е пушала главата. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 19, 2005 16:45 Заглавие: |
|
|
Не си виновен ти приятелю Грешката ти е че си искупил всички схеми ментета са
Потърси TDA4601D те са с крачета от двете страни. Отдавна слагам само тях като изправям крачетата и слава богу нямам проблеми .
Успех! _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Мар 19, 2005 16:45 Заглавие: |
|
|
в момента на пазара всичко що е tda4601 е боклук. така че проблема едва ли е в теб.  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 19, 2005 16:50 Заглавие: |
|
|
Само за сведение съм купил две.С магазина се разбрах да пробвам и другите и ако не тръгват то и тия двете ще ми платят.Сега ще чакам да дойдеизправен телевизор с такава схема и на него да ги пробвам в присъствието на магазинера. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Joniks-serviz Опитен потребител

Регистриран на: 10 Сеп 2004 Мнения: 352 Местожителство: България-Пловдив
|
Пуснато на: Съб Мар 19, 2005 16:50 Заглавие: |
|
|
Голяма грешка , че си ги купил всичките.Той за това е имал толкова много защото са менте !  _________________ РЕМОНТ НА ТЕЛЕВИЗОРИ,LCD,PLASMA,АУДИО И ВИДЕО,ЛАПТОПИ- ТОТАЛЕН РЕМОНТ,ИГРАЛНИ КОНЗОЛИ- X-BOX,PS3, BGA-REBALLING,КОМПЮТРИ И ПЕРИФЕРИЯ,LCD МОНИТОРИ,GSM,ДИГИТАЛНИ ФОТОАПАРАТИ,ВИДЕОКАМЕРИ,МИКРОВЪЛНОВИ ПЕЧКИ, КЛИМАТИЦИ, ЗАРЕЖДАНЕ НА АВТОКЛИМАТИЦИ. |
|
|
 |
i_van Гост
|
Пуснато на: Съб Мар 19, 2005 17:31 Заглавие: Re: ТДА4601 -менте или пък аз съм менте техник ?? |
|
|
| коцев написа: | Колеги преди 10 дни ми донесоха Grundig с захранване с ТДА4601. Констатирах че е дефектна схемата като взех от друг телевизор и захранването тръгна.Тъй като нямаше на магазина схема го оставих да чака.Вчера взех две схеми от магазина и направо запоих едната но захранването не тръгна.Сложих цокъл слагам и другата и пак неще.Отивам в магазина и взех всичките 9 броя да ги пробвам Нито с една не тръгна.Какво забелязвам като меря .На 9 краче захранването не е10-12в а първоначално е около 30 и постепенно след около една минута пада на 10-11в.Значи нещо вътре в схемата не е добре според моите науки.За мене серията не е добра а цената е солена 8.60лв.
Въпроса ми е следния . Може ли с някаква химия да изменя нещо та да тръгнат тия схеми и някой имал ли е този проблем ?Или пък аз съм менте техник ?? |
Провери за всеки случай дали по веригата на кр.9 на 4601 няма терморезистор(веригата за първоначално "пускане").При дефектирал такъв,постави паралелно на него резистор около 7к/4-5W и пробвай смело. |
|
|
 |
i_van Гост
|
Пуснато на: Съб Мар 19, 2005 17:42 Заглавие: re |
|
|
| Пропуснах да кажа,че е добре на кр.9 да има ценер за около 15V и да се добави още толкова капацитет към електролита на същото 9-то краче. |
|
|
 |
hshop Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 19, 2005 18:03 Заглавие: |
|
|
| Провери,дали охлаждащата пластина има 0 ома с краче №5-ако е така,схемата е менте-трябва да има 0 ома с краче№6!!! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 19, 2005 20:43 Заглавие: |
|
|
Колеги за мой късмет ми донесоха Паладиум с ТДА4601.Отпоих неговата сложих цокъл и в присъствието на магазинера ги проверихме отново.Нито една не тръгна.На някой на 9 краче първо имаше по 30в и постепенно падаше а на някой направо имаше по 2-3 волта. Но като си сложа тази която си е на телевизора то всичко си е нормално.Това иде да покаже че всичко около схемата е нормално и съпротивления и кондензатори.Магазинера не се поколеба взе си всичките и за цената на двете дето бях купил ще си взема други части от магазина.Вчера от другия магазин взех една схема и тя не тръгна но и тя е от тая серия като гледам надписа им.Те едва ли ще ми върнат парите но здраве дае При тях пък струваше 6.20лв. Тъй че и ментетата се продават на различни цени.В третия магазин вчера видях такава двуредова ТДА4601Д за 2.60 и в понеделник ще я взема да пробвам и нея.На първия магазинер му дадох номерата на руската схема да потърси от тях. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|