| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 3:35 Заглавие: Въпрос за pic 16f876a |
|
|
Здравейте.Донесоха ми за ремонт управлението на една пакетажна машина.Или по точно на две машини-едната работи , а другата имала объркани функции.Това по думите на собственика , аз машините не съм ги виждал.
Та собственика искаше да му прочета софта на работещата и после да го запиша на неработещата платка , защото и преди му правела такива чалъми.Дотук всичко добре.Отварям аз кутиите , вадя платките и пиковете са различни.Иначе платките са 1 към 1-писти , други части , цокъла за пика , абе всичко.
Та въпроса ми е , може ли софта от pic 16f876a да го запиша на другия който е pic 16f873 .Благодаря предварително на отзовалите се. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
teodor_dj Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 4:07 Заглавие: |
|
|
| Основният проблем е, че няма да можеш да го прочетеш. Най-вероятно PIC-a е заключен, т.е. четенето е невъзможно. По този начин производителя си защитава интелектуалната собственост, иначе би било лесно - копираш платка, елементи, софт - айде на пазара, но не става. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 4:18 Заглавие: |
|
|
| Ами аз ги четох и двата пика,или поне така ми се срува.Четох ги с програматора на Неомонтана и ICprog. |
|
|
 |
teodor_dj Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 4:33 Заглавие: |
|
|
| Е да, той реално показва, че се чете, но погледни прочетеното. Погледни на "Program Code".Доколкото си спомням, като е заключен, всичко стойности в hex-a са 00. Ако микроконтролера е заключен, също на "Fuses", CP(flash code protection) и/или CPD(code protection eeprom data) ще са отметнати. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 12:30 Заглавие: |
|
|
Ами наистина има отметки на CP.
А може ли да се отключи по някакъв начин.С две думи да е...м дявола във въздуха.
Иначе в data code има някакви неща.Само program code е целият в 00
Последната промяна е направена от lusi blazev на Съб Окт 31, 2009 12:33; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
nikiforiv Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 12:31 Заглавие: |
|
|
| Ми то и двата контролера са еднакви. Разликата е в тва че 876 има повече памет от 873. Но силно се съмнявам да са го оставили отключен |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 12:31 Заглавие: |
|
|
| Не! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 12:38 Заглавие: |
|
|
Жалко.
Благодаря все пак.Ще му ги върна и да се спасява.
Лека работа на всички. |
|
|
 |
|