| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
astra_tv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 10:17 Заглавие: TV-VCR GRUNDIG TVR4500 CTI/text |
|
|
Колеги, ако случайно до сега е идвал при някой от вас за ремонт такъв телевизор-видео или пък в момента има, моля да помогне!
Става дума за телевизор с вградено видео GRUNDIG model: TVR4500 CTI/text, CUC4100. Процесорът е SDA2087N, EPROM: D27512. На паметта (EPROM-a) има хартиена лепенка, на която е написано TVR 05.
Проблемът е, че видеоглавите се въртят с по-ниска скорост и не се появява никакъв образ при възпроизвеждане на касета. Заменях EPROM-a с такъв от видео GRUNDIG (само видео), при което оборотите се нормализираха, но управлението не работеше-явно защото моделът беще различен. Необходимо ни е съдържанието на паметта (EPROM-a) за този модел или подобен. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 12:35 Заглавие: |
|
|
Мисля че този беше с RAM, захранвана от батерия. Провери я. И ако е наред избягвай да го оставяш без батерия, защото Ако се забърше RAM те чакат главоболия.  _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
FANI SIRAKOVA Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 16:59 Заглавие: |
|
|
| Колега имам разглобено шаси от такова "комби" .Процесора е същият а на епрома има абсолютно същата лепенкаTVR 05 отстрани на интеграла пише M275I2FI още малко обяснения ти давам за шасито за да съм сигурна , че е същото: самата интеграла е IC120 пред нея има дисплей а млко по на дясно изходи за AV зад нея е кварца и LS373 -SMD. Ако е тази която ти трябва пиши ми за да се разберем как да ти я пратя тя е на цокъл -лесно се сваля. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 23:11 Заглавие: |
|
|
Фани само една идея-защо не прочетеш EPROM-а и не му изпратиш файла.По бързо ще решите проблема мисля  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 23:18 Заглавие: |
|
|
Колега идеята си я бива ама имам програматор на Ispa тои е за 8 pin.  |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Мар 26, 2005 0:03 Заглавие: |
|
|
да това е проблем може да я пратиш на мен -аз ще я прочета и така и тримата ще имаме фаил от това "произведение на изкуството"
 _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 26, 2005 7:27 Заглавие: |
|
|
| И като го прочете какво от това -този Епром не е електрически програмируем ,само може да се трие с UV ако има прозорче под лепенката. В него е програмата на процесора ,ако се е повредил записа, което е доста малко вероятно трябва да се прочете от друг такъв ,да се изтрие този с UV изтривалка ,или нов от Комет ,има и еднократни без прозорче -същата работа ще свършат. По лошо е ако не е от този чип-виж за памет с багерийка както казва Филипов ,оперативни данни се съхраняват в нея най вероятно. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 26, 2005 8:57 Заглавие: |
|
|
| bai_tishan написа: | да това е проблем може да я пратиш на мен -аз ще я прочета и така и тримата ще имаме фаил от това "произведение на изкуството"
 |
Колега имам по добра идея от тази!
Не може ли да ми спретнеш един програматор пък аз ще си я прочета и ще ви я пратя!
Не знам за твърденията на колегите по-горе но на моето шаси няма батерия за паметта, или аз не виждам. Да не бъркат със другия модел комби на Grundig за него съм сигурна ,че има.
Този модел се управлява по различно от гореспоменатия. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 26, 2005 10:21 Заглавие: |
|
|
| ТАзи памет нали е с 28 крака. Налепваш си един Willem Програматор и си я четеш. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 26, 2005 14:25 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Налепваш си един Willem Програматор и си я четеш. |
Знам и схема имам , ама друго си е някои да свърши черната работа вместо теб!  |
|
|
 |
|