| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 11, 2009 17:44 Заглавие: TV SANYO-CEM3022P-гори транзистор за ХО |
|
|
| Състав:la7681,M34300N4-624SP,AN5635,LA7837-работи около седмица и гори крайния транзистор за хо.Сменени кондензатори до драйверния трансформатор и филтририращите на захранването,презапоени спойки около ТХО и процесорите,също и в захтанването и драйверното трафче,сменен кварц на 503kHz.Отклонителната система я свалих-не се забелязва нагар на намотките.Всички захранвания са в норма,транзистора не грее когато работи,но след няколко дни работа дефектира.В момента съм му сложил BU2520DF,знам че е качествен-слагал съм го на дуги места и работи без проблем.Имал ли е някой подобен дефект,ще съм благодарен да сподели. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Ное 11, 2009 17:53 Заглавие: |
|
|
А кондера емитер колектор сменя ли го. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Banko62 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 11, 2009 19:55 Заглавие: Re: TV SANYO-CEM3022P-гори транзистор за ХО |
|
|
| Аз бих проверил още веднъж за лоши връзки около бобината эа ХО. С един Филипс имах подобни проблеми.Имах студена спойка на платката на отклонителната с-ма.Също бих обърнал внимание на съвета на Бай Тишан. |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 11, 2009 22:26 Заглавие: |
|
|
ТХО?
Дали пък не вдига +В и то след много часове работа? _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 11, 2009 22:40 Заглавие: |
|
|
Тези са им здрави ТХО. И пистите са под слой лак/боя. Виб транзистора ти да има резистор Е-Б и диод. Има(ше) едни хубави BU508D на Sanyo, които стават. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 12, 2009 9:24 Заглавие: |
|
|
| Транзистора е с диод и със съпротивление-лоши спойки не виждам,сега ще сменя кондензатора в колектора и го оставям да работи под наблюдение |
|
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 12, 2009 10:20 Заглавие: |
|
|
| Кога гори транзистора- по време на работа или при включване на телевизора. Как е напрежението в дежурен режим. Да не се вдига и за това да гори транзистора? |
|
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 12, 2009 11:46 Заглавие: |
|
|
| До сега е горял винаги при клиента,сега ще го наблюдавам поне 2 седмици.Интересното е че последния път транзистора за хо не деше окъсил или прекъснал-на мерене дава здрав,но не е.След смяната телевизора тръгна.Слагал съм различни транзистори,но всички с диод и съпротивление. |
|
|
 |
vmwfkl617 Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 12, 2009 16:39 Заглавие: |
|
|
| Следи добре захранването,имал съм случаи на такива телевизори периодично да завишава захранването и то драстично,резултата разбира се е дефектиране на крайния транзистор за хоризонтално. |
|
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 13, 2009 9:46 Заглавие: |
|
|
| Възможно е-днес като го включвах сутринта и изгоря пак транзистора,явно гори при старт-смених оптрона и транзистора след него,също и високоомните резистори от които следи +В,тримера за регулиране на захранването прекъсваше-смених и него,сложих един ценер на 150 волта и сега го тествам отново. |
|
|
 |
|