Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Кафеавтомат AEG CF 100

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Тодор Тодоров
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 03, 2009 21:46    Заглавие: Кафеавтомат AEG CF 100 Отговорете с цитат

Кафемашината е била на ремонт не знам по каква причина.Уплътнението на буталото беше скъсано и го смених.След старт като завърши теста на механиката започват да мигат последователно четирите зелени и четирите червени светодиоди.Ако някой има идея ще съм благодарен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
higsound
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: КАРЛОВО skype GARH.LTD

МнениеПуснато на: Вто Ное 03, 2009 23:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей,а имали вода в резервоара?Ако няама пробвай да налееш сложи и малко кафе.Погледни това http://www.tehcomservis.com/dounload/manuals/AEG/CF100.pdf 7,8 страница мисля,че пише как се пуска и на края опитай да обезвъздушиш като пуснеш крана на водата да протече малко вода.Успех пиши кво е станало в крайна сметка
Върнете се в началото
Тодор Тодоров
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 05, 2009 21:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Инструкцията я знам наизуст.Всички датчици са здрави.Вода и кафе -бол.Някой знае ли как се влиза в сервизен режим?
Върнете се в началото
higsound
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: КАРЛОВО skype GARH.LTD

МнениеПуснато на: Чет Ное 05, 2009 22:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Машината не е обезвъздушена.Пусни крана за водата докато не изтекат 1,2 чаши с вода.Със сигорност ще заработи Very Happy
Върнете се в началото
fugata
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: около Монтана

МнениеПуснато на: Пет Ное 06, 2009 3:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Като започне да мига, завърташ кранчето за обезвъздушаване, както ти казаха.
Трябва да чуеш помпата че тръгва..., но това трябва да ти е известно.

Друга причина - нагревателят не нагрява, обикновено термопредпазителят..., но за причината да прекъсне си е твоя работа.
Скоро правих една подобна, същият робот, но от тези с дисплеят (по-новите CF-400 Rolling Eyes ), та причината беше в оптрона, от него не се изключваше нагревателят..., та термото си свършило работата.

За сервизен режим не зная, ако се намери от някъде и аз бих искал да науча.
Това, което имам е записът на паметта, евентуално ако ти трябва, но не вярвам да е от нея.
С празна памет не пробвай, защото по спомени, нещо не се изключваше нагревателя...

От къде намери уплътнението за буталото?
Те са две и на пръв поглед май не са еднакви... Rolling Eyes

п.п. Ако някой знае, от къде да се вземат таблетките на AEG, за промиване на отлаганията от кафе, нека сподели...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Тодор Тодоров
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 06, 2009 19:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Уплътнението е само едно.Намерих го от магазина за резервни части за битова техника (гр.Шумен).След като пуснах програмата за промиване(дълга 1час)без препарат,всичко се оправи и заработи.Предполагам,че е натрупала някаква грешка и след промивката се е нулирала.
Върнете се в началото
jamy
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Сря Ное 11, 2009 21:26    Заглавие: п.п. Ако някой знае, от къде да се вземат таблетките на AEG, Отговорете с цитат

За таблетките провери на този телефон , май там има всичко за тези машини 052561564
Върнете се в началото
fugata
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: около Монтана

МнениеПуснато на: Сря Ное 11, 2009 22:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодарности, ще търся!

Тодор Тодоров написа:
1. Уплътнението е само едно...
2. След като пуснах програмата за промиване(дълга 1час)без препарат,всичко се оправи и заработи...

1. Две са.
2. Дано! След някое и друго кафе, ще си покаже. Точно за това са въпросните таблетки...
Сега като се замисля, мигането може би е било от това, че не е завършил теста успешно.
Ако преди мигането, се е чувал електромагнита да щрака 3 пъти - гаранция.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Тодор Тодоров
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 13, 2009 23:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам дали уплътненията са 2 или1,но аз намерих едно скъсано.Досега машината работи без проблем.За таблетките съм съгласен,но това е проблем на потребителя.Дано си спазва потребителската инструкция.Благодаря на всички отзовали се за съдействието.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети