| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vokil Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 07, 2009 15:03 Заглавие: Търся информация за един елемент |
|
|
От доста време се занимавам любителски с електроника но днес се натъкнах на нещо което не познавам , и се надявам на помощ от по-знаещи хора това е един смд елемент с корпус SOT89 на елемента е написано JD 33 На платката е означен като S4 близо до него има още едно такова чудо и е означено като S3. Елемента S4 е механично повреден и неможе да се възстанови но е абсолютно същия като втория който се опитах да измеря с надеждата че е транзистор уви нито един пн преход неможах да хвана и се нуждая от помощ за разпознаването му. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 07, 2009 17:31 Заглавие: |
|
|
| Ако 1 пин е на маса ,най-вероятно е стабилизатор на 3,3V ,дай данни от какво устройство е ,най добре снимка . |
|
|
 |
Vokil Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 07, 2009 21:52 Заглавие: |
|
|
Ми така изглежда нямам в момента хубаво фото да го снимам
Платката е комутатор от мотоциклет захранвана с променливо напрежение, но елемента няма как да е стабилизатор защото е вързан ,директно към крайното стъпало в случея тиристор които ,изпразва един кондензатор в бобината за да се получи искрата. Направих снимки и избрах най-качествената от 20-тина нямам хубав апарат под ръка просто.
http://kachi-snimka.info/images/rgh1260262803q.JPG
Не съм изчистил цялото покритие на платката защото е голям зор А може ли да ми кажете какви елементи по платки сте срещали с означение S1 S2 S3 .... R-resistor C-capacitor ... S съм го стещал като ключ но в случея е ясно че не е ключ е някакъв полупроводник възможно ли е да е тиристор? |
|
|
 |
Vokil Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 08, 2009 13:38 Заглавие: |
|
|
Багодаря за разчистването и подреждането на темата ,благодаря и на всички взели участие в нея.Седнах позанимавах се и след няколко теста върху здравия елемент установих че това е тиристор След минути ще знам и дали всичко е ок с вече подменения тиристор.
Да работи всичко на 6  |
|
|
 |
|