| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Ное 12, 2009 0:31 Заглавие: По високоволтов аналог на MC33063A ? |
|
|
Някой имали идея? Въпросния е до 40В мен ми трябва поне още 20-30 отгоре ? Благодаря  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 12, 2009 9:49 Заглавие: |
|
|
| Вероятно ще ползваш външен ключ.Идеята е да навиеш в/у дросела помощна намотка, която да ти "вади" от захранващото напрежение - така ще се запази коефициента на ефективност на конвертора. |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 12, 2009 10:09 Заглавие: |
|
|
разгледай продуктите на Power Integration с тази стара схема няма да може да стане _________________ www.epd.hit.bg - хоби и професионална електроника |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 12, 2009 23:26 Заглавие: |
|
|
И аз мислех с 2 ра намотка но няма как, тъй като ще се ползват фабрични дросели..Но мисля да пробвам да го изправя еднопътно и да го филтирам напрежението от дросела, а първоначалния пик да е от захранването.. Както при АТ захранванията . Попринцип се ползва външен транзистор но идеята ми беше да не се ползва и да се намери аналог. За да стане по-просто.... Мисля да пробвам с VIPer12a/22a но незнам как ще се държат при ниски захранващи напрежения тъй като съм ги виждал директно на 150V да работят. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 13, 2009 0:50 Заглавие: |
|
|
| Не ти пречи да си навиеш един нефабричен тороидален. Помощнaта може да е от проводник ф 0.1 mm. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 13, 2009 1:02 Заглавие: |
|
|
Градски не е въпроса в навиването то аз за теста ще го направя. Но трябват бройки... а това няма да стане бързо Другата седмица ще взема да се позанимая, че сега има други неща за вършене. Но мисля да пробвам и варянта с ценер да го стабилизирам само за чипа... То всичко ще стане ясно като се направят няколко постановки. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 17:37 Заглавие: |
|
|
Meрси сега ще ги разгледам  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 16, 2009 22:27 Заглавие: |
|
|
Подкарах я с външен транзистор без проблем си вади 5В 3А колкото ми трябва.. 10W товарни резистори направо ги пали и не помръдва напрежението.Направих я да се захранва от вторичното напрежение..Обаче има проблем с началния ток т.е. нали трябва да се пусне от първичното напрежение за момент за да разклати чипа. Е през резистор го правя като има ценер който ограничава на 13В напрежението на чипа. Но явно има доста голяма консумация тоя чип и не иска да запали през голям резистор (20 тина килоома). Сега забелязвам в PDF на на 3843B с който мислех да почвам, че там има написано "Low Start-Up Current (<0.5 mA)" Което е доста добре в моя случай само, че тя пък е за мосфет транзистор предвидена и незнам как ще е с биполярен  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|