Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

LCD монитор LG L194WT-SF поразен от токов удар...

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
martellko
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 17, 2009 13:13    Заглавие: LCD монитор LG L194WT-SF поразен от токов удар... Отговорете с цитат

Опитвам се да поправя този монитор и намерих сервизно ръководство http://www.givemefile.net/smanuals/monitors/lg/file/39117.html , от което установих параметрите и серийните номера на повечето от повредените резисторчета, кондензатори, интегрална схема и транзистор. Обаче едно резисторче с номер R122 не е описано в списъка с резервни части в ръководството и не мога да разбера какво да купя, за да го подменя. Може ли някой да помогне? Имам и снимки на повредената платка, модел - API0159. (грешка! платката е AIP0157!)

Последната промяна е направена от martellko на Вто Ное 17, 2009 18:28; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ggg3
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: с.Дончево

МнениеПуснато на: Вто Ное 17, 2009 17:50    Заглавие: Re: LCD монитор LG L194WT-SF поразен от токов удар... Отговорете с цитат

martellko написа:
платка, модел - API0159.
AIP-0159 трябва да е модела а R122 е 12 ома.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
martellko
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 17, 2009 18:19    Заглавие: Благодаря! Отговорете с цитат

Всъщност модела е AIP0157, в бързината съм объркал, благодаря за корекцията! Много благодаря на ggg3 за информацията!!! Ще пиша за резултата, когато подменя елементите. Много се надявам да тръгне Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ggg3
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: с.Дончево

МнениеПуснато на: Вто Ное 17, 2009 18:40    Заглавие: Re: Благодаря! Отговорете с цитат

martellko написа:
Всъщност модела е AIP0157
И тук R122 е 12ома.
Върнете се в началото
martellko
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 24, 2009 20:06    Заглавие: Трябва ми транзистор STK0765BF, не мога да намеря. Отговорете с цитат

За да поправя мониторчето ми трябва един транзистор, който за момента не мога да намеря по магазините- STK0765BF. Някой има ли идея дали може да се намери това нещо? Благодаря!
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 24, 2009 20:35    Заглавие: Отговорете с цитат

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/202921/AUK/STK0765BF.html

Транзистор кат транзистор.
martellko
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 25, 2009 14:35    Заглавие: STK0765BF ?! Отговорете с цитат

Добре, но в София обиколих почти всички магазини, които знам за електронни компоненти и на нито едно място дори не ми предложиха заместител. Не знам къде да го търся. Sad
Върнете се в началото
Techmaniac
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Ное 26, 2009 9:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Тези транзистори : http://www.audiolabga.com/pdf/2SK2141.pdf
http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/fuji/2SK2651.pdf ги има в магазина за ел. компоненти при 1бл. на ТУ София
Върнете се в началото
martellko
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 01, 2009 1:02    Заглавие: Смених елементите, но пак не тръгва... Отговорете с цитат

Подмених разрушените елементи с нови, но монитора пак няма признаци на живот. Ще съм благодарен, ако някой от София има желание да го погледне, срещу заплащане разбира се...
Върнете се в началото
zaioristu
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Дек 01, 2009 17:14    Заглавие: Отговорете с цитат

0899000168 Христо кв.Гео Милев/Слатина
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети