| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 01, 2009 22:24 Заглавие: Захранване камера по сигналния кабел |
|
|
| Имам една камера ,която мисля да я ползвам за наблюдение и ме блазни мисълта да икономисам захранващия кабел ,като й пусна захранването по сигналния коаксиален такъв. Накрая с разделител ,подобно на захранването на антенен усилвател ,но се чудя дали няма да скапя видеосигнала. Ако някой е правил подобно упражнение нека сподели ,каква индуктивност дросел трябва ,нещо по специфично евентуално. Благодаря ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 01, 2009 22:45 Заглавие: |
|
|
| А защо не ползваш FTP кабел? Колко метра е? |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 01, 2009 23:32 Заглавие: |
|
|
| Лентата е много широка и ще е нужна много голяма индуктивност за да не се влоши сигнала. не знам дали ще стане така каквото и да сложиш в разумни граници ще влияе на ниските честоти. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Дек 01, 2009 23:43 Заглавие: |
|
|
С по един разделителен кондензатор електролитен неполярен и да е байпаснат с не електролитен. А захранването през дросели от 2 те страни. За FTP кабела както каза колегата но без "съгласуващ" траф от 2 те страни не се получава особено качествено... Аз търсих схеми на такива трафове но така и не намерих  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Сря Дек 02, 2009 9:57 Заглавие: |
|
|
| Ако не е пуснат кабела - в КСТ имаха кабел за видеонаблюдение - коексиален + захранващ в едно. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 02, 2009 12:27 Заглавие: |
|
|
| Не е още ,май това ще е по-доброто решение ,разстоянието е 5-6 метра най много . |
|
|
 |
vetre Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 02, 2009 13:35 Заглавие: |
|
|
Тъйкато минуса най-верятно ще е общ, защо не увиеш около кабела
една жичка за + на захранването. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 02, 2009 17:39 Заглавие: |
|
|
Нямаш ли екранирана двойка?Колко е консумацията на камерата?При разстояние 5-6 метра както и да пуснеш сигнала,няма да има проблеми.И тъкмо стана дума,я някой да ме светне защо аджеба всички ползват коаксиален кабел,след като изходът на камерата е нискочестотен?Не може ли да се ползва обикновен екраниран кабел? _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 02, 2009 19:16 Заглавие: |
|
|
Добре,как тогава изхода на камерата го ръгам във видеочинча на ТВ-то и гледам? Какъв е изхода на чинчовете на едно видео?Нискочестотен сигнал или модулиран ВЧ?Какъв е кабелът,свързващ чинчовете на видеото/ТВ-то?Хайде да помислим малко И последно-какви са кабелчетата,излизащи от една куполна камера?Обикновени екранирани за аудио и видео изходите,завършващи с чинчове Аз самият,когато не намерих BNC/чинч конектори орязах тия кабели,вързах ги на обикновена лустър клема и на нея закачих коаксиала и захранващия кабел!и всичко се получи и си работи вече 2-3 години!Не споря,просъо искам да го изясним това,защото поне за малки разстояния облекченията са значими! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|