|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
golemiga6ti Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 25, 2009 15:26 Заглавие: Ресет на батерия UN34AS1 |
|
|
Моят проблем е, имам лаптоп купен втора употреба след няколко заряда на батерията тя отказа като от 100 процента направо пада на 7 и компютъра се изключва. Батерията е 11.1 волта 5800mAh. Преди да се случи това издържаше час и 10-15 минути. Разрових се из нета и си купих нова, същевременно попаднах на програми за ресет на батерии, разглобих я и реших да я пробвам с една крушка 12 волта 50 вата закачена направо на батерията(без контролера) и се изумих че в продължения на 35-40 минути свети без да има някакви проблеми, което ме наведе на мисълта че елементите са здрави. Чипа на платката е bq2060 а паметта 24c02. Прочетох паметта с програматор записах файла и го заредих в програмата SBWorkshop за която се твърди че демото може да ресетне тази комбинация от процесор и памет. Програмата ми даде 54 цикъла на батерията, възможно ли е за толкова цикли да се скапе след като елементите държат толкова време. После ми дойде нещо на ум. Разредих я с лампата докато намяля интензитета на светене, и пак я сложих в лаптопа да се зареди. Зарежда се за около 2 часа и нещо. После пак прочетох епрома за да видя колко на брой са станали циклите, с цел да видя къде е разликата в паметта, но пак си бяха 54. Има ли някакъв шанс тази батерия за ресет.
Последната промяна е направена от golemiga6ti на Сря Ное 25, 2009 16:26; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 26, 2009 1:00 Заглавие: |
|
|
Не ти е нужен Reset. Клетките са ти покойници. С нови клетки ще се калибрира и ще стане като нова.
P.S.: Циклите се броят при разряд, а и в случая нямат никакво значение. _________________ https://LaptopBG.com
https://LaptopDisplay.eu |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|