|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
StanislavRosnev Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 13, 2009 18:02 Заглавие: Въпрос за свързване на домофон |
|
|
Здравейте,
закупих си домофон DC 1112. Искам да го монтирам в стар панелен блок. Единственото, което ме интересува е да мога да отключвам вратата, като ми звънят. Разговорите не са ми толкова важни, а и не знам дали микрофоните и говорителя долу при вратата изобщо работят. За отключването съм сигурен, защото знам, че съседи го ползват.
Идеята е, че абсолютно нищо не разбирам от тези неща и за това се обръщам към всички вас с молба за съвет и помощ как да стане свързването. Ще кача снимки, за да видите с какво разполагам.
Ето снимка на самият домофон.
A ето и какво излиза от стената. В ляво са две сравнително по-дебели жички, а в дясно са три по-тънички.
Ако някой ми обясни по най-простичкия начин коя жичка от стената, към коя от буквичките (ZUM, S, M, GND, SW1, SW2) на домофона да свържа, ще съм много благодарен. Нещо от сорта на: кафявата по-дебела, към ZUM, зелената по-тънка към GND и т.н.
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 13, 2009 19:16 Заглавие: |
|
|
| Дай двете дебели накъсо и виж долу отваря ли се вратата. Ако да ,тогава ги връзваш към SW2 и GND ,без значение коя къде ,изолираш другите три и затваряш кутията. Ако не се отваря след като ги дадеш накъсо -има проблем в блоковата инсталация и трябва да викнеш майстор. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 13, 2009 20:09 Заглавие: |
|
|
Много, много благодаря.
Спести ми около 25 лв. , колкото ми търсеха за свързването.
По посоченият начин вратата се отваря.
Ще го свържа, както си казал.
Благодаря отново.
Ако минаваш през кв. Сердика някога, бирата е от мен.
П.С. Ако имате идеи и за другите жици, ще се радвам. Просто информативно. Както споделих, отварянето е най-важно и това е решено. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 13, 2009 20:30 Заглавие: |
|
|
| Ами можеше да минеш само с един бутон, да не се набутваш с домофон щом е бил зора само за отваряне. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 13, 2009 20:40 Заглавие: |
|
|
Можеше.
Той е купен преди повече от половин година и сега се сетих да попитам. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 14, 2009 13:29 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Спести ми около 25 лв. , колкото ми търсеха за свързването. |
Виж сега ,не те знам за колко лева работиш ти ,но първо -едва ли са ти искали само за тези 2 жици ,най вероятно щеше да ти работи и домофона.
Второ -ако имаше проблем с останалата инсталация -щеше да се оправя първо той ,допълнителен труд демек . Трето идването до вас ,връщането и прочие са и транспортни разходи ,така че не смятам ,да са ти искали много пари ,но аз вече ще спра да отговарям на такива питания ,защото явно не оценявате работата на другите ! Затова като се прави инсталация в някой блок и половината не искат да им се прави ,откачайте ги ,ама отвън ,та да няма повече подобни изцепки ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 19, 2009 16:59 Заглавие: |
|
|
| Извинявам се. Все пак благодарих. Не са ли за това все пак форумите? Да си помагаме. Да, ти разбираш от тези неща, но ще търсиш помощ на друго място за нещо друго, където примерно аз ще ти бъда полезен. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|